CHP'li Sezgin Tanrıkulu Selahattin Demirtaş'ı Cezaevinde Ziyaret Etti

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne'de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

Yayınlanma:
CHP'li Sezgin Tanrıkulu Selahattin Demirtaş'ı Cezaevinde Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne F Tipi Cezaevinde ziyaret etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan terör soruşturmasında ifadeye çağrıldığı halde gitmeyen ve ardından düzenlenen operasyonlarla tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım'da tutuklanmıştı. Tutuklanmasının ardından ise Edirne F Tipi Cezaevine gönderilen Selahattin Demirtaş'ı bugün, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ziyaret etti. HDP'li milletvekilleri Adalet Bakanlığı tarafından uygulanan cezaevi ziyaret yasağı nedeniyle şimdiye kadar Demirtaş ve diğer tutuklu milletvekillerini ziyaret edemezken, Tanrıkulu'nun ziyareti Demirtaş'a milletvekili düzeyinde yapılan ilk ziyaret oldu.

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir süre önce Twitter hesabında CHP'li Tanrıkulu'nun HDP Eş Genel Başkanını Edirne cezaevinde gizlice ziyaret ettiğini belirterek mesajında, "Sezgin Tanrıkulu sessizce Selahattin Demirtaş'ı hapishanede ziyaret etmiş. Sağduyulu CHP'liler CHP nereye gidiyor?" demişti.

Gökçek'in bu tweeti üzerine Sezgin Tanrıkulu ise Twitter'den, "Henüz ziyaret etmedim. Ama en yakın zamanda ziyaret etmek istiyorum. Her şey siyaset değil. Bu günler geçer, insanlık ve dostluk geriye kalır" demişti.

Sezgin Tanrıkulu, ziyaret sonrası paylaştığı tweette "Edirne'ye geleceklere ciğerci Bahri beyi öneriyorum. Her şey çok güzeldi. Bu tatsız günler elbet geçer, yaşam ve güzellikler baki kalır" ifadelerine yer verdi.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.