CHP'li Türkmen: "Kadro Bekleyen Taşeron , İşsizler Ordusuna Katılıyor"

CHP Adana Milletvekili E. D. Türkmen, taşeron işçilere kadro bilmecesinin sonuçlanması için Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesi sundu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
CHP'li Türkmen: "Kadro Bekleyen Taşeron , İşsizler Ordusuna Katılıyor"

Son yıllarda gündemde sıkça konuşulan taşeron işçilere kadro meselesi belirsizlik sürecine doğru gitmeye devam ediyor.

AK Parti'nin seçim vaatleri arasında olan taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik tasarının henüz meclise gelmemesi taşeron işçileri ümitsizliğe sevk ediyor. Taşeron işçilere kadro beirsizliği kapsamında ise Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, hükumetin taşeron işçilere verdiği sözün havada kaldığını belirtti.

Taşeron işçilere verileceği açıklanan kadro meselesinin artık bir bilmeceye dönüştüğünü vurgulayan CHP'li Türkmen, kadro bekleyen işçilerden, sözleşmesi yenilenmeyenler işlerinden olduğunu belirterek, "işçiler kadro beklerken, işsizler kervanına katıldılar" dedi.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlamasını isteyerek, yazılı bir şekilde soru önergesi hazırladı. E.D. Türkmen tarafından hazırlanan soru önergesinde, hükumet tarafından, 1 Kasım tarihinde gerçekleşen seçimlerin öncesinde, seçim mitinglerinde sıkça söylenen ve ilan edilen seçim vaatlerinden olan 720 bin taşeron işçiye kadro verileceği müjdesinin henüz hayata geçmediğini ve bu sözlerin artık tutulması gerektiğini vurguladı.

Sözleşmesi Bitenlerin Sözleşmeleri Yenilenecek Mi?

Öte yandan CHP'li Türkmen, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklaması yapılan 'sözleşmesi biten taşeron işçilerin sözleşmeleri yeniden uzatılacak ve işe tekrar alınacaklar' sözünün ise henüz hayata geçmediğini, tabiri caizse havada kaldığını belirtti.

2 Milyondan Fazla İnsanın Geleceği Belirsiz

CHP'li Türkmen, kadroya alınmayan 720 bin taşeron işçinin kadroya alınmadığı, sözleşmesi biten işçilerin sözleşmelerinin yenilenmediğini, bu nedenle 720 bin taşeron işçinin aileleri dahil olmak üzere 2 milyon kişinin geleceğini belirsizliğe doğru gittiğinin altını çizdi.

Önümüzdeki dönemleri kapsayan Orta Vadeli Program'ının para ve istihdam politikalarında yapılan değişikliklerde taşeron işçiye yer verilmediğini belirten Türkmen, taşeron işçilerin kadro sorununun hükumetin gündeminden tamamen düştüğünün algısının ortaya çıktığını belirtti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.