Çipli Kimlik Kartı Başvuruları Pilot İllerde Alınmaya Başlanıyor

Pilot iller üzerinden yapılacak olan başvurular sonucu ilk çipli kimlikler dağıtılmaya başlandı. İşte belirlenen pilot iller.

Yayınlanma:
Çipli Kimlik Kartı Başvuruları Pilot İllerde Alınmaya Başlanıyor

Son yıllarda  sürekli olarak gündemde konuşulan çipli kimlik kartı çalışmalarında nihayet sona gelindi ve ilk çipli kimlik kartları dağıtılmaya başlandı.

Çipli kimlik kartları Burdur'da dağıtılmaya başlandı. Bu uygulama kapsamında ilk kartlar Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz'a verildi.

10 Pilot İl

Çipli kimlik kartlarının dağıtımında ilk olarak 10 pilot il seçildi ve kimlik kartları dağıtımlarının ilk kez bu illerde yapılacağı belirtildi. Bu pilot iller ise Rize, Trabzon, Artvin, Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova olarak belirlenmişti. Bu kapsamda ise çipli kimlik kartları için başvurular 28 Kasım Pazartesi günü alınmaya başlanacak. Başvuruların başlayacağı Pazartesi günü öncesinde Burdur ili Valisi Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gelerek kart başvurusu yaptı. Vali Yılmaz ve eşi, parmak, avuç içi ve el izi vererek çipli kimlik kartı başvurusunda bulundu.

Çipli kimlik kartı müracaatından sonra Nüfus Müdürlüğü koridorunda sergilenen Osmanlıca yazılı nüfus cüzdanlarını inceleyen Şerif Vali Yılmaz, "Yeni kimlik kartı müracaatını bugün ilk olarak biz yaptık. Arkadaşlarımız başarılı şekilde müracaatımızı tamamladı. Cumhuriyet dönemimizle beraber Nüfus Hürriyet Cüzdanı diye kullandığımız defterler vardı. Bilahare tek yapraklı kimlik kartlarına dönüştü. Şu anda içinde bilgilerin hapsedildiği, parmak izlerinin de dahil olduğu ve bilgilerin çiplere yüklendiği, vatandaşımızın bildiği şekliyle ehliyetlere benzer yeni kimlik kartlarımızı dağıtmaya başlayacağız. Bölge illerimizden Antalya ve Isparta'dan da isteyen ve talep olduğu takdirde müracaatlar ilimizde alınacak" sözlerini söyledi.

Kart başvurularının randevu sistemiyle ve sırayla yapılacağını aktaran Vali Yılmaz, "Bir plan dahilinde tüm vatandaşımıza yoğunluk olmadan, kargaşa yaşanmadan kimlik kartların verilmesini gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli eğitimleri kursları aldı. Teknik altyapı olarak da donanım sağlandı. Bugün itibariyle de başlamış olduk. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

5Haber.com  | Burdur

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.