CTE İKM Boy-Kilo Şartı Nedir , Boy-Kilo Mülakatında Nasıl Davranılmalı , Evrak İsteniyor mu?

CTE infaz koruma memuru alımı boy-kilo sınavlarının yaklaşması ile birlikte mülakatlara girecek olan binlerce aday, internet üzerinde mülakatın ayrıntılarını araştırmaya başladı. İşte mülakatın ayrıntıları ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
CTE İKM Boy-Kilo Şartı Nedir , Boy-Kilo Mülakatında Nasıl Davranılmalı , Evrak İsteniyor mu?

Ceza  ve Tevkifevleri tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre en az lise mezunu sözleşmeli infaz koruma memuru alımı başvuruları geçtiğimiz hafta alındı. Başvuruların alınmasının ardından başvuruları kabul edilen binlerce memur adayı, boy kilo ölçümleri için 23 Ocak tarihinde mülakatlara girecek. Peki adaylar boy kilo ölçüm mülakatlarında nelere dikkat etmelidirler? Boy kilo şartı nedir? Hangi şartlarda mülakatlardan elenir? İşte detaylar.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde sözleşmeli olarak istihdam edilecek olan infaz koruma memuru alımı için boy kilo mülakatları önümüzdeki günlerde yapılacak. Türkiye genelinde iki ilde alınan başvurulara binlerce vatandaş memur olma hayali ile başvurdu ancak, mülakatlara alınacak personel sayısının 5 katı çağrıldı.

Boy-Kilo mülakatına çağrılan adaylar ise 23 Ocak tarihinden itibaren kendilerine belirtilen tarih ve saatlerde başvuruda bulundukları Adalet komisyonunda hazır bulunmak zorundadırlar. Ölçümler yalın ayak yapılacak olup, ölçüm sonucu komisyon başkanına iletilecek. Sonuçlar her bir adayın kendi hanesine yazılacak ve boy kilo şartını taşımayan adaylar sözlü sınava giremeyecektir.

Boy Kilo Şartı Nedir?

Yapılacak olan ölçümlerde erkek adayların 170 cm'den, kadınların ise 160 cm’den kısa boylu olmaması şartları ve boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmaması şartları aranır. Bu şartları taşımayan kişiler bu mülakatı geçemez. (Ör: Boy 170 cm ise kilo en fazla 83, en az 53 olmak zorunda.) Boy-Kilo mülakatında adayların sadece boy ve kilolarına bakılacak, adaylara herhangi bir soru sorulmayacaktır.

Evrak İstenir mi?

Adliyeler, yayımladıkları boy kilo duyurusunda ekstra bir evrak istemediği müddetçe boy kilo sınavına kimlik, ehliyet veya pasaportla gitmeniz yeterli olacaktır.

Boy Kilo Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Ölçümlerin yapılmasında adayların duyabileceği şekilde ölçüm sonuçları söyleneceği için bu mülakatı geçip geçmediğinizi anlayabilirsiniz. Bundan sonra ise 27 Şubat tarihinden itibaren sözlü sınavlar başlayacak.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.