Cumhurbaşkanı Erdoğan: "DEAŞ Gibi Örgütlerin Hedefinde İslam Var"

Pakistan Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "DEAŞ Gibi Örgütlerin Hedefinde İslam Var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ'nün Pakistan'a zarar vermeden en kısa sürede bertaraf edileceğine yürekten inanıyorum. Pakistan hükumetinin bu doğrultuda aldığı son kararları yerinde buluyorum. Bu zat, rahatlıkla Vatikan'la dinler arası diyalog kurabiliyor. Dinler arası diyalog nasıl olabiliyor? DEAŞ gibi terör örgütler İslam'a karşı yürütülen savaşın aracı olan yapılardır. Bizi parçalıyorlar, parçaladılar. Onun için de İslam çatısı altında bütünleşerek yarınlara yürümeye mecburuz. Batı şu anda DEAŞ'ın yanındadır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda konuştu.

Türkiye ve Pakistan ilişkilerine değinen Erdoğan, "Pakistan değerlerine sahip çıkarak demokrasinin işletilebileceğini başarı ile göstererek İslam dünyası için önemli bir örnek olmuştur. Bu başarınız için sizleri ayrıca tebrik ediyorum. Türkiye ve Pakistan ilişkileri herhangi iki ülke arasındaki diplomatik temasların çok ötesinde bir özelliğe sahiptir. Biz sözde değil hakiki manada çok iyi iki kardeş ülkeyiz. Kurtuluş Savaşımızda gördüğümüz desteği ve dayanışmayı hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmadık, çıkarmayacağız" dedi.

15 Temmuz'da Yanımızda Olan İlk Ülke Pakistan'dı

15 Temmuz darbe girişimi sürecini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de 15 Temmuz terörist darbe girişiminin ardından Pakistan'ın devlet yönetimi ve halkı ile yanımızda yer alan ilk ülke olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum. Sizlere, şahsım ve milletim adına şükranlarımı iletiyorum. Allah sizlerden razı olsun. Temennimiz dayanışmamız ilelebet olsun. FETÖ sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdit olan eli kanlı bir terör örgütüdür. Mısır'da bir gazeteye verdiği demeçte öyle diyor 'kainatın imamı.' Pensilvanya'dan dünyayı yönetiyor, 170 ülkeyi" ifadelerini kullandı.

Vatkan'la Rahatlıkla Diyalog Kurulabiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında FETÖ'nün bağlantılarına dikkatleri çekerek, "Rahatlıkla Vatikan'la dinler arası diyalog kurabiliyor. Dinler arası diyalog nasıl olabiliyor? İslam ile diğer dinler arasında bir diyaloğu nasıl ortaya koyabiliyoruz, bu mümkün mü? Ama bu zat bunu koyabiliyor. Çok daha ileri giderek 'o bize şah damarından daha yakın' diyecek kadar kendisine bağlılar oluşturabiliyor" dedi.

FETÖ, Pakistan'a Zarar Vermeden En Kısa Sürede Bertaraf Edilecektir

Erdoğan FETÖ'nün ülkeler arası amacına da değinerek, "Bu terör örgütünün kardeş Pakistan'a zarar vermeden en kısa sürede bertaraf edileceğine yürekten inanıyorum. Pakistan hükumetinin bu doğrultuda aldığı son kararları yerinde buluyor, FETÖ ile mücadelemize verdiği destek için teşekkür ediyorum" dedi.

DEAŞ Gibi Örgütler İslam Karşıtı Örgütlerdir

Terör örgütü DEAŞ'ın hedefinin islam dünyasına zarar vermek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "El-Kaide ve onun bir parçası olarak ortaya çıkan DEAŞ gibi terör örgütleri İslam'a karşı yürütülen savaşın aracı olan yapılardır. Türkiye olarak bizler DEAŞ'a karşı ciddi bir mücadele veriyoruz. Hem içeride hem Suriye'de hem de Irak'ta mücadele veren bir ülkeyiz. Bu mücadeleyi yılmadan vermeye devam edeceğiz. Bu örgütün İslam'la yakından uzaktan alakası yoktur. İslam'a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Bizim dinimizde günahsız herhangi bir insanı başını vurmaya, öldürmeye hakkı yoktur. İşte bunlar bunları yapıyor" açıklamasında bulundu.

Batı DEAŞ'ın Yanında Yer Alıyor

Terör ile mücadele bağlamında Batı ülkelerini eleştiren Erdoğan, "Bunların yanında kimler var? Batı şu anda DEAŞ'ın yanındadır. Bunların elinde yakaladığımız silahların Batı menşeili olduğunu tespit ettik. Gördük, görüyoruz. Bütün bunlar İslam'a karşı yapılıyor. Bölünen Suriye, Irak, Libya, Afganistan hep bu ülkeler. Ondan sonra bakıyorsunuz Afganistan ile Pakistan vuruşturuluyor. Pakistan, terör ile mücadele ediyor. Terörden kendisini kurtaramadı. Türkiye'de kurtaramadı. O silahlar hep batı ülkelerinden çıkıyor. Müslüman, kanı dökmekten başka hiçbir maharetleri olmayan bu katil sürülerini en kısa zaman İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıyız. Aksi takdirde ne İslam ne de insanlık huzura kavuşacaktır. El ele verip sorunlarımızın üstesinden gelemezsek Müslümanları içine düştükleri zillet çukurundan da çıkaramayız" ifadelerini kullandı.

İslam Çatısı Altında Bütünleşmeliyiz

İslam ülkeleri arasında nifak sokmaya çalışan dış etmenlere de dikkatleri çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütleri, Müslümanların arasındaki tefrikaları farklılıkları kaşıyarak kendilerine taban bulmaya çalışıyorlar. Müslümanları yaşadıkları bu zelil durumdan kurtarmak için İslam toplumlarının arasında kol gezen mezhepçilikten etnik ayrımcılığa kadar tüm istismar vesilelerini ortadan kaldırmalıyız. Bizi parçalıyorlar, parçaladılar. Onun için de İslam çatısı altında bütünleşerek yarınlara yürümeye mecburuz. Hep birlikte mücadele etmeliyiz" sözlerini söyledi.

Keşmir Sorununu BM'ye Taşıyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Keşmir sorunu vicdanlarımızı yaralamaya devam ediyor. Istırapların farkındayız. Gerilimin tırmanmasından deri endişe duyuyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreterliği seçimlerini yapıldığı bugünlerde arkadaşlarımız genel sekreterlik nezdinde Keşmir sorunu dile getirmek suretiyle bunu BM'ye tekrar ayrıca taşıyacağız. Sorunun hak ve hukuka uygun bir şekilde çözülmesi için uluslararası toplum daha fazla çaba sarf etmeli" açıklamaları ile konuşmasına son verdi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.