Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dokunulmazlıklar Üzerinden Meydan Okuyorlardı.."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. İşte Cumhurbaşkanının o açıklamaları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dokunulmazlıklar Üzerinden Meydan Okuyorlardı.."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir programda önemli açıklamalarında bulundu.

Üsküdar'da bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi Törenine katılımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada gündemi değerlendirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ünde katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Bazı meseleler var ki onlarla ilgili değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşmakta en az diğerleri kadar önemli hale geliyor. Önceki gün başlayan ve halen devam eden terör örgütü PKK'ya destek veren milletvekilleriyle ilgili süreç te böyle bir konudur. Terör örgütü PKK'nın boyutu Kandil'de değil, onun parlamentoda uzantıları var. Biz bu işin önünü açtık. Bunlar varsınlar parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler. Ne yazık ki bunlar burayla yetinmediler. İşte 7 Haziran'da hatırlayın 80 milletvekili yakaladılar. 80 milletvekili işte bak hadi otur da parlamentoda işine bak. Yok, 80 milletvekilini aldıkları günün ertesinde Diyarbakır'da halkı sokağa davet ettiler. Ve 50 kişinin ölümüne neden odular. Ölen Kürt'tü, öldüren de Kürt'tü. Bunu onlar yaptı. Esasen yaşanan hadise çok açık ve nettir. Bilindiği gibi TBMM, geçtiğimiz Mayıs ayında istisnasının tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdır. Bu sadece onlara yönelik bir olay değil. Fakat şu anda batının ağızına bakın. Batı şu anda nasıl değerlendirmeler yapıyor. Bu düzenleme Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. Yüksek mahkeme de yapılan işlemi hukuka uygun buldu. Bunun üzerine genel başkanlar dahil olmak üzere yargı safhasında dosyası olan milletvekilleri ilgili mahkemelere gidip ifadelerini vermeye başlamışlardır."

Dokunulmazlıkları Kullanarak Devlete, Millete ve Yargıya Meydan Okuyorlardı

Tutuklanan HDP'li Vekiller ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak bir siyasi partinin mensupları en başından beri ısrarla bu konuyu tahrik unsuru haline getirmeye çalışmışlardır. Hatta önceleri meydan okudu. 'Benim dokunulmazlığımı kaldırın ben anında hemen yargıya gitmeye hazırım'. Tamam o zaman öyle diyordun, daha sonra ne oldu sana? Daha sonra aksini yapmaya ve kaçmaya çalıştılar. Dokunulmazlıklar üzerinden meclise, devlete, millete, yargıya meydan okuyan hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır. Açık ve net söylüyorum. Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak bir korkum, endişem yoktur. Benim için asıl olan milletimdir. Milletim ne diyor, asıl olan budur. Yoksa batı ne diyor? Yahu batı bizim için hiç bir zaman hayırlı rüya görüyor mu? Görmedi. 53 sene AB'nin kapısında bekletilen Türkiye için batıdan biz ne bekleyeceğiz. Kendimizi aldatmayalım. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. İnanın çalışalım, gayret edelim. İlim olarak, şu değerli hocalarımız, öğrencilerimizi geleceğe hazırlasınlar, biz bunları sollayıp, aşar geçeriz. Hiç endişeniz olmasın." açıklamalarında bulundu.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.