Cumhurbaşkanı Erdoğan İl olacak İlçeleri ve İlçe olacak İlleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında Şırnak'ın Cizre'ye, Hakkari'nin ise Yüksekova'ya dönüşeceğini, "Şırnak'ı, Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız" şeklinde açıkladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan İl olacak İlçeleri ve İlçe olacak İlleri açıkladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi'nde düzenlenen TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek faiz tepkisini tekrarlayarak, "O krediye mahkum olan girişimci, karınca yazısı kadar, altına imzayı atıyor, içinde ne var ne yok bundan haberi yok. Allah'ın izni ile bunu da çözeceğiz. Kararlılığımız var en azından" ifadelerini kullandı.

Kanaat Önderleri Olduğunuzu Biliyorum

Konuşmasının başında salona gelen katılımcılara yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerin aynı zamanda bulunduğunuz şehirlerin kanaat önderleri olduğunuzu da biliyorum. Bu salon aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır. Ülkemizde bizim kadar iş dünyasıyla, toplumumuzun her kesimi ile yakın ilişki içinde olan bir başka siyasi parti olduğunu da sanmıyorum." ifadelerini kullandı.

6 Yıllık Yol Haritası

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımızdan şunu kendilerinden yapmalarını istedim; "Yol haritanızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin" diyeceğim. Biz 6 aylık yol haritası ile 2019'un hazırlıklarını yürüteceğiz. Bu konuda herkes 'benim de burada sırtanacağım bir yük vardır' anlayışında olacaktır." Türkiye 2035 yılında 90 milyonu aşacak olan nüfusu ile bu bakımdan dünyanın ilk 20 ülkesinden biri olarak gücünü devam ettirecek. Rekabet gücümüz de her sene yükselecektir." ifadelerini kullandı.

Şırnak Cizre'ye, Hakkari Yüksekova'ya Dönüşecek

Doğu'da il olarak ilçelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim." ifadelerini kullandı.

Yerli Otomobil

Konuşmasının sonunda yerli otomobil konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir teklifim var, gelin yerli otomobilimizi TOBB camiasının içinden çıkaralım. Bu millete montaj yakışmıyor. (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözünün ardından, söz alarak konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendilerinin bu yönde çalışma yapacaklarının sözünü verdi)" sözlerini söyledi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.