Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Toplantısında AB Ülkelerine Sert Tepki Gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı NATO Toplantısında AB ülkelerinin terör örgütleri karşısında tutumunu eleştirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Toplantısında AB Ülkelerine Sert Tepki Gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurul Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle Avrupa Birliğinin terör örgütü olarak ilan ettiği PKK'nın, AB üyesi ülkelerde rahat dolaşmasını ve terörist başının posterleriyle aynı şekilde parlamento binasının koridorlarında afişleriyle cirit atmalarını terör mağduru bir ülke olarak biz hazmedemiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak tüm dostlarımızın gerekli tedbiri alması gerekir" sözleri ile AB ülkelerini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, "Terör örgütlerinden kaynaklana tehdit hepimize yöneliktir. Dolayısıyla ortak mücadele verilmesi gerekiyor. Türkiye'ye sağlayacağınız destek ortak güvenliğimize kast eden terör örgütüyle mücadelemize güç katacaktır. FETÖ ile iltisaklı yapılanmalara karşı mücadelemizde sizlerin desteğine güveniyoruz. DEAŞ ve PKK başta olmak üzere insanlığın müşterek değerlerine karşı müşterek değerlerine karşı düşmanlık konusunda birlikte hareket eden tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleye desteğinizi bekliyoruz. Terör örgütleri mensuplarının ülkelerinizi de rahatça hareket etmelerine, propaganda yapmalarına, militan devşirmelerine, tehditle haraç toplamalarına engel olmanızı istiyoruz" dedi.

Terör Mağduru Bir Ülke Olarak Bunu Hazmedemiyoruz

Avrupa ülkelerinde terör örgütüne yönelik destek propagandalarının rahatlıkla yapılabildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle Avrupa Birliği'nin terör örgütü olarak ilan ettiği PKK'nın, AB üyesi ülkelerde rahat dolaşmasını ve terörist başının posterleriyle aynı şekilde parlamento binasının koridorlarında afişleriyle cirit atmalarını terör mağduru bir ülke olarak biz hazmedemiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak tüm dostlarımızın gerekli tedbiri alması gerekir. Eğer gerekli tedbir alınmazsa bir gün bu bumerang gibi dönüp dolaşıp onları da vuracaktır. Bunun da haberini vereyim. Fransa da olan olayları biliyorsunuz. Belçika da olan olayları biliyorsunuz. Bütün bunların hepsi belli yerdeki duyarsızlığın işte aynı şekilde geri dönüşümüdür" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bu Tavır ve Bedelleri Eninde Sonunda Kendi Topraklarında Ödeyecekler

AB ülkelerinin terör örgütlerine karşı tutumunun sonuçlarına yönelik değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütleri karşısında ikircikli tutum içerisinde olanların tamamı da bu tavırlarının bedelini eninde sonunda kendi toprakları içerisinde ödeyeceklerdir. Tarihin her döneminde farklı mahiyette terör örgütleriyle mücadele etmek zorunda kalan Türkiye'nin ikazlarına kulak verilmesini özellikle tavsiye ediyorum. Biz bu tecrübeyi onbinlerce güvenlik görevlimizin ve vatandaşımızın canı pahasına elde ettik. Bilhassa dönemsel çıkarlar nedeniyle, terör örgütlerine kol kanat geren ülkeleri, Türkiye'nin bu samimi çağrısına kulak vermeye davet ediyorum. Şunu burada bir kez daha açık ve net ifade etmek istiyorum; bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, kimsenin egemenlik haklarıyla bir sorunumuz da yok. Biz sadece tecrübelerimiz ışığında terör örgütlerini bizzat kaynağında imha etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye Verecekleri Her Destek Geleceklerine Yatırımdır

Erdoğan, "Türkiye terör örgütleriyle, Avrupa başta olmak üzere, dünyanın geri kalanında adeta bir set gibidir. Eğer biz bu mücadelede başarısız olursak yani bu set yıkılırsa, teröristler tüm dünyayı ateşe ve kana bulayacaktır. Biz diyoruz ki; gelin bu seti zayıflatmak yerine güçlendirin. Terörizmle mücadelede Türkiye'ye verilecek her destek kendi geleceğini güvence altına almasına katkı sağlayacaktır. Tüm müttefiklerimizi, meseleye bu şekilde bakmaya davet ediyoruz" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.