Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Başbakanı Ağzından Kaçırdı

Yeni Başbakan ve Ak Parti Genel başkanının kim olacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından kaçırdığı iddia edildi. İşte o isim;

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Başbakanı Ağzından Kaçırdı

Halk Haber TV'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile konuşurken Başbakan "Başbakanlıkta düzen aksamamalı" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Merak etmeyin Binali halleder" dediği öne sürüldü. Bu sözlerden sonra Binali Yıldırım'ın yeni başbakan olacağı iddalarını gündeme getirdi.

Binali Yıldırım Kimdir?

1955 Erzincan Refahiye doğumlu Yıldırım, Ak Parti’nin kurucu kadrolarında yer almaktadır. İTÜ Gemi inşa ve deniz bilimleri bölümünden mezun olan Yıldırım, Ak Parti, Hükumetlerinde Ulaştırma bakanı olarak görev aldı. 24 ve 26. dönemlerde İzmir, öncesinde Erzincan vekili olan Yıldırım, 25. dönemde 3 döneme takılarak milletvekilliğine aday olmamıştı. Yıldırım, hala Ak Parti Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmaktadır.

binali-yildirim-yeni-basbakan-kimKulislerde Çok Sağlam İddia: Başbakan Binali Yıldırım

22 Mayıs’ta yapılacak Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan seçimi öncesi kulislere bomba bir iddia düştü. İddiada doğrudan isim verilmese de Binali Yıldırım’ın özellikleri anlatıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın adı sürekli 3B formülünde Berat Albayrak ve Bekir Bozdağ ile anılıyordu. Ancak Numan Kurtulmuş da güçlü bir adaydı. Günler tükendikçe İsimler arasında da gidiş gelişler yaşanıyordu. İlk sinyali bugün Hürriyet Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek CNN Türk ekranlarından vererek “Bekir Bozdağ değil” dedi.

Bu olayın ardından yeni bir iddia daha ortaya çıktı. Bu iddianın ardından Deniz Zeyrek’in “yüzde 99” dediği ismin kim olduğu belli oldu.

Meydan Gazetesi yazarı Ömer Şahin’in verdiği bu bilgiler doğruysa bu bilgiye göre yeni Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı’nın bıyığı var ama sakalı yok, isminde B harfi var, memleketinden daha önce başbakan çıkmış, yabancı dil biliyor ve 3 çocuğu var.

Bu bilgiler doğruysa yeni başbakanın Binali Yıldırım olacağı kesin. Yıldırım Erzincanlı, Erzincan’dan daha önce başbakan çıkmış isim ise Yıldırım Akbulut.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.