Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AP Başkanına Sert Tepki: "Şu Terbiyesize Bak..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Tarım Toplantısında yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin konuları ve AP Başkanının Türkiye hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AP Başkanına Sert Tepki: "Şu Terbiyesize Bak..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un Türkiye'ye yönelik açıklamalarına tepki göstererek, "Kimsin sen ya? Neymiş orada bir parlamentonun başkanı. Sen Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun? Ne diyor, şu terbiyesize bak 'Yaptırım uygularız' diyor. Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar? Geç kalıyorsun geç. Biz de bu saldırıya cevap olarak onların kullandığı ne kadar maşa ne kadar hain varsa hepsinin başını eziyoruz; ezeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Milli Tarım Toplantısına katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katılımda bulundu.

"Bende Bir Çobanım"

Beştepe'de düzenlenen Milli Tarım Projesi Toplantısında, katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım konusunun insanlığın varlığını sürdürebilmesinin olmazsa olmazı olduğunun altını çizerek, "Çobanlık, deyip hafife almayın. Alan alsın. Çobanlığın felsefesini anlamayan, onun psikolojisini yaşamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım. 'Hepiniz çobansınız, hepiniz güttüklerinizden mesulsünüz' diye buyuruyor Peygamber Efendimiz. Bunu anlayan anlar, anlamayan anlamaz. Anlamayanların geldiği durum belli zaten. Biz işimize bakalım" açıklamalarını yaptı.

Terör Örgütlerinin Amacı Aynı

Terör örgütlerinin Türkiye'ye farklı kollardan saldırdığını, ancak hedefin tek bir şey olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz hem kendimiz hem de tüm mağdurlar ve mazlumlar için gayret gösterirken, birileri de ısrarla ülkemizi terörün, çatışmanın, istikrarsızlığın ateşiyle yakmak için uğraşıyor. Terör örgütlerinin her biri başka bir koldan ama aynı amaç için saldırıyor. Kimi silahıyla kimi fitnesiyle kimi propaganda gücüyle ülkemizi verecekleri en büyük zararı vermeye çalışıyor. Her birinin arkasında farklı güçlerin, ülkelerin silüetleri olduğunu elbette biliyoruz; ama masa başında bu hesapları yapanlar, milletimizi tanımadığı için başka yerlerde tıkır tıkır işleyen planlarının Türkiye'de niçin boşa çıktığını anlamıyor. Bilmiyorlar ki bu millet, aziz bir millet. Sadece kendi içimizde bu şekilde dimdik ayakta durmakla kalmıyor, çevremizdeki dost ve kardeş toplumlara da her türlü desteği veriyoruz. Suriye'de, Irak'ta bunun için varız. Dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumların yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz"

Terör Örgütlerine Öyle Bir Ceza Vereceğiz ki...

Mardin'in Derik İlçesi'nde Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi üzerinden terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, "Muhammet Fatih kardeşimizin şehadeti öfkemizi ve üzüntümüzü artırırken, aynı zamanda bölücü terör örgütüyle olan mücadele azmimizi de biledi, artırdı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı olarak buradan sizlerin huzurunda hükümetimize, Genelkurmay Başkanlığı'mıza, İçişleri Bakanlığı'mıza, kuvvet komutanlarımıza, tüm güvenlik ve istihbarat teşkilatımıza şu mesajı vermek istiyorum. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız. Ama mesele artık kanı yerde koyma koymama boyutunu aşmıştır. Türkiye'ye ve Türk milletine yönelik her saldırıya her ihanet girişimine öyle bir cevap vereceğiz ki bir daha kimse değil teşebbüs etmek, böyle bir niyeti aklından dahi geçiremeyecektir. Bu ülkenin vatandaşını öldüren terör örgütüne de onlara yardım ve yataklık eden, siyasi destek veren herkese de dünyayı dar etmezsek yazıklar olsun bize" diye konuştu.

Terör Örgütünün Ne Kadar Adamı Varsa..

Türkiye'nin yeni güvenlik konseptine ilişkin konuşan Erdoğan, "Yeni güvenlik konseptimizde PKK'nın veya bir başka terör örgütünün çapı ne olursa olsun hiçbir eylemine karşı en küçük bir tereddüt yoktur. Tam tersine böyle bir durumda var gücümüzle terör örgütünün tepesine binecek, bilinen ve bilinmeyen ne kadar adamı, destekçisi, yardakçısı varsa hepsini de hukuk çerçevesinde hak ettiği cezaya çarptıracağız" açıklamasında bulundu.

Hükumet ve MHP, İdam Konusunu Parlamentoda Görüşmekten Yana

Salondan yükselen 'İdam isteriz' sloganlarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda hükümetimiz ve MHP idam konusunu parlamentoda görüşmekten yanalar. Parlamento bu kararı aldığı anda, bana da onaya geldiğinde ben bunu onaylarım. Ondan sonra referandum olduğu için millete gidecek. Asıl onay merci millet" dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanına Sert Tepki

AP Başkanı Martin Schulz'un Türkiye'ye yönelik açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Batı ne diyor 'İdam olmaz'. Buradan sesleniyorum. Ey Batı, bu milletin kaderi sizin elinizde değil. Bu milletin kaderi bizim elimizdedir. Bugün dünyanın büyük çoğunluğunda da bu var. Kimsin sen ya? Neymiş orada bir parlamentonun başkanı. Nesin sen? Sen Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun? 53 yıldır Türkiye'yi AB'ye almayan sen veya siz nasıl olur da Türkiye hakkında böyle bir karar verme yoluna gidersin? Sen daha Türkiye'yi tanıyamamışsın. Türkiye'deki birileriyle çevirdiğiniz fırıldaklar bu millet adına değildir. Bu millet kendi göbeğini kendi keser"

Geç Kaldınız , Kararınızı Hemen Verin

Bazı Avrupa ülkelerinde terör örgütünün ajanlarının olduğunu söyleyen Erdoğan, "Siz önce verdiğiniz sözleri tutun. Siz önce AB parlamentosunda, Avrupa Kongresi'nde, oralarda önce terör örgütlerinin temsilcilerini temizleyin. PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmek, meseleyi bitirmez. Önce onların temsilcilerini temizleyin de sizi o zaman görelim. Şu anda Almanya'da, Fransa'da, İsveç'te, Hollanda'da terör örgütünün ajanları cirit atıyor cirit. Onlara her türlü desteği vereceksiniz ondan sonra kalkıp Türkiye'ye de 'Avrupa Birliği ile müzakereler durdurulabilecek' diyeceksiniz. Geç kaldınız ya, hemen kararınızı verin" ifadelerini kullandı.

Yıl Sonuna Kadar Sabredelim

Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleriyle ilgili milletin vereceği kararı işaret eden Erdoğan, "Bak Sayın Başbakan, bakanlar burada. Ben de Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki yıl sonuna kadar sabredelim. Sonra da millete gidelim. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletin. Öyleyse nihai kararı millet vereceğine göre gidelim millete. Siz verdiğiniz hiçbir sözü tutmadınız ki bugüne kadar, sizinle biz nereye yürüyeceğiz? Bunlar dürüst değil. Biz dürüst olanlarla yol yürüyeceğiz, dürüst olmayanlarla değil" diye konuştu.

"Şu Terbiyesize Bak Yaptırım Uygularız Diyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anlıyoruz ki birileri kendi akıllarınca bize bu coğrafyayı dar etmek istiyor. Ellerinden geleni arkasına koymasınlar. Ne diyor, şu terbiyesize bak 'Yaptırım uygularız' diyor. Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar? Geç kalıyorsun geç. Biz de bu saldırıya cevap olarak onların kullandığı ne kadar maşa ne kadar hain varsa hepsinin başını eziyoruz; ezeceğiz. Şehitlerimizin cenazelerinde biz gözyaşı dökeceğimize varsın onların topu birden cehennem çukurunda cayır cayır yansın. Uluslararası alanda da terör örgütlerinin arkalarındaki güçlerle hesaplaşmaktan geri durmayacağız. 15 Temmuz bizim artık canımızdan başka kaybedecek hiçbir şeyimizin kalmadığını gördüğümüz gündür. Hodri meydan diyoruz"

5haber.com | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.