Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AP'ye: "Topunuz Evet Dese Ne Yazar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa Parlamentosu tarafından alınan karara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AP'ye: "Topunuz Evet Dese Ne Yazar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen bir programda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

İstanbul'da düzenlenen KADEM Adalet ve Kadın Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde gündemde sıkça konuşulan cinsel istismar yasasına değinerek, "Siyaset mekanizması ve siyasetçilerin sorumluluğunda faaliyet gösteren kurumlar, elbette sorun çözme yeridir, sorun çözme makamıdır. Ülkemizde yasaların izin verdiği yaşın altında evlilikler ve bunlardan kaynaklanan sıkıntılar söz konusuysa çözümü için gereken adımlar mutlaka atılmalıdır. Bu adımlar öncelikle sosyal ve kültürel bilinci artırmaya yönelik olmalıdır. Şayet kanuni yaş sınırının altında evlilik kültürü mevcutsa, siz istediğiniz kadar kanun çıkartın, istediğiniz kadar ceza verin bunun önüne geçemezsiniz" dedi.

Geniş Mutabakatla Parlamentoya Tekrar Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadın meselesi son günlerde yoğun bir şekilde tartışılan yasaların izin verdiği yaşın altındaki evliliklerle ilgili düzenleme vesilesiyle gündemimizde yeniden öne çıktı. Tartışmalar üzerine dikkatimi çeken bu kanun değişikliği teklifinin, yeterince özenli hazırlanmadığını ve belirsizlikleri sebebiyle istismara açık bulunduğunu gördüm. Bunun için de toplumsal taleplere karşılık vermek için atılan bu iyi niyetli adımın maksadının dışında istismarlara yol açmayacak şekilde daha hassas şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettim. Hükümetimize ve Meclisimize hatta toplumumuza söz konusu kanun değişikliğinin mevcut haliyle çıkartılması yerine daha geniş bir mutabakatla ele alınmasını tavsiye ettim. Hükümetimiz de bu doğrultuda gerekli adımları atarak değişiklik teklifinin geri çekilmesini kararlaştırdı. İnanıyorum ki geniş mutabakatla yeniden parlamentomuza gelecektir" sözlerini söyledi.

Topunuz Evet Dese Ne Yazar

Avrupa Parlamentosunun önceki gün aldığı karara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada şu anda milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor, şefkat bekliyor, merhamet bekliyor. Onlara yönelik atılan adım var mı? Yok. İşte Afrika, sahra üstü, sahra altı. Milyonlarca orada bebek, kadın, 7'den 70'e hepsi çözüm bekliyor. Atılan bir adım yok. Atılan adımı söyleyeyim. Türkiye, Avrupa Birliği'ne girsin mi girmesin mi? Atılan adım bu. Niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar, gelmişler bir araya 30-40 kişi, verilen o bildiriye 'hayır' diyor, yok diğerleri 400-500 kişi 'evet' diyor, topunuz 'evet' dese ne yazar?" sözlerini söyledi.

Kuru Sıkı Tehditlerden Ne Ben Ne Bu Millet Anlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aylan bebek kapaklarda yer aldı, ardından Ümran bebek yer aldı. Türkiye'de sadece 3 milyon mültecinin olduğu, mültecilerin olduğu dünyada sorun sadece Aylan bebek Ümran bebek midir? Değil. Dünyada, milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor. Şefkat bekliyor, atılan adım var mı? Atılan bir adım yok. Atılan adım, Türkiye AB'ye girsin mi girmesin mi? Atılan adım bu. Niye? Erdoğan, doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar gelmişler bir araya, bildiriye evet, hayır diyor. Topunuz dese ne yazar? Topunuz dese ne yazar? Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız. Aylan bebekleri sahile vurduklarında, Ümran bebekleri siz almadınız? 3 milyon mülteci için verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz. Acaba Türkiye, sınır kapılarını açarsa ne demeye başladınız. Bana bak eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır, bunu da bilesiniz. Bunu da bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben ne de bu millet anlar. Bunu da bilesiniz" diye konuştu.

Bu Aldatmaca Yetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yetti artık, yetti bu aldatmaca. Ey 5 daimi üye gelin deyin ki, 'BM'nin şu anda reforme edilmesi lazım, güncellenmesi lazım.' Hepsi daimi üye olacak, geçici üye olmayacak. Her dinden her kıtadan, her ırktan temsilciler olacak. 5 daimi üye, kıtalarını temsil ediyor. Diğer kıtalardan temsilci yok. Müslümanlar orada temsil edilmiyor. Müslümanların derdini kim anlatacak, kim savunacak? Buradan adalet çıkmaz. Adalet bir kenara, köşeye sıkışan bir kavram değildir. Dünya 5'ten büyüktür. Bunu hep birlikte savunmalıyız. Birilerinden de korkmamak lazım. Dünyadaki maalesef ülkeler acaba biz böyle bir şey söylersek filanca ülke ne der? Böyle düşündüğünüz zaman netice alamazsınız. Ömür boyu korkuyla yaşamaktansa bir gün adam gibi yaşa ama kadınları tenzih ediyorum, ayrım yapmıyorum. Korkup susarsak ecdadımıza da geleceğimize mahcup oluruz. Dünya 5'ten büyüktür diyerek yola devam ediyoruz" diye konuştu. Erdoğan'ın konuşması salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

53 Yıldır AB'nin Kapısını Açmayanlar Yaptırım Mı Uyguluyor? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği'ni uyarırken milletimiz ve tüm insanlık adına yürüttüğümüz bu adalet mücadelesinin şahsımıza ve ülkemize bir bedeli olduğunun gayet iyi farkındayız. Ama ne yazık ki ülkemdeki ana muhalefet partisinin başındaki 'Bu bir yaptırımdır, bunu başka yaptırımlar takip edecektir' diyerek tehdit ediyor, zavallıya bak. 53 yıldır bu ülkeye Avrupa Birliği'nin kapısını açmayanlar yaptırım mı uyguluyor? Eğer yaptırım uyguluyorlarsa ne oldu? Battık mı, bittik mi, çöktük mü? Dimdik durduk. Şu 14 senede Türkiye'yi aldığımız yerden nereye getirdiğimiz ortada. Evelallah dik duracağız, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

15 Temmuz Şehidi 11 Kadın Vatandaşımızı Rahmetle Anıyoruz

15 Temmuz darbe girişimine karşı kadınların verdiği mücadeleye değinen Erdoğan, "15 Temmuz'da cesaret konusunda kimseden geri kalmadıklarını hanım kardeşlerim göstermişlerdir. Parçalanarak şehit olan hanım kardeşlerimiz vardı, bizim bunları unutmamız mümkün mü? Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu millet Nene Hatun'lardan doğan bir millettir. 248 şehidimizi, özellikle 11 kadın kahramanımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Lütfen başkalarının sizin için bir şeyler yapmasını beklemeyin. Harekete geçin, zaten bu kardeşiniz yanınızda olacaktır" diye konuştu.Konuşmasının sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve KADEM Başkanı Sare Aydın tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediyelerini takdim edildi. KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katıldı.

5Haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.