Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü ile ilgili flaş açıklama

Katıldığı bir programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP liderinin başlattığı adalet yürüyüşü ile ilgili değerlendirmede bulundu. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü ile ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü hakkında ilk yorum geldi.

Kılıçdaroğlu'nun Başlattığı Yürüyüş Hakkında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisinde yaptığı konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü kastederek, "Elinde adalet pankartıyla dolaşmak adalet gelmez. Halkı sokaklara çağırmak kimsenin yararına değildir. Yollar yürümekle aşınmaz. Eğer bu yolla hukuk elde edeceklerini sanıyorlarsa bu da mümkün değildir. Adaleti aramanın yeri parlamentodur. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın." ifadelerini kullandı.

Kredi Derecelendirme Kuruluşları Hakkında

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye için verdiği kararları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili, "Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye kumpas yaptıkları ortada. Türkiye satın alma gücü bakımından dünyanın en büyük 13. ülkesidir. Aynı şekilde kişi başına düşen milli gelir bakımından bulunduğumuz 64. sıranın da gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. AB üye ülkeleri ile ülkemin bulunduğu konumun aynı olması mümkün değil. Öyle lafta kişi başına düşen milli gelir bu demekle olmaz. Gidip oraları gördüğünüzde fark ediyorsunuz. Yakında olmamız gereken sıralara geleceğiz. Onun için kayıt dışı ve yastık altı.. Bunların hepsini piyasaya sokmanın gayreti içinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Onca Badireye Rağmen 14 Yılda 3 Kat Büyüdük

Ekonomideki büyümeye ilişkin değerlendirmelerde buluan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşadığımız onca badireye rağmen 14 yılda 3 kat büyüttüğümüz ülkemizi 3 kat daha büyütmek bizlerin elindedir. Bu başarıyı inşallah hep birlikte yakalayacağız. Kurulmaya çalışılan yeni düzende bir sorun bitmeden diğeri ile karşılaşıyor onunla mücadele ederken bir başkasının kapımıza dayandığını görüyoruz.

Katar meselesi son örneğidir. Katar'a yönelik ithamların doğru olmadığını açıkça söyledik Körfezdeki kardeşlerimizin daha güçlü bir dayanışma içinde olması gerektiğini söyledik. Katar'ın yanında olamamız diğer dostlarımızla aramızın kötü olmasını gerektirmez. Suudi Arabistan ve ülkemize yatırım yapan diğer ülkelerin vatandaşları müsterih olsun. Temennimiz bu meselenin bayrama kadar çözülmesidir. Türkiye körfezdeki bütün kardeşlerimizin ikinci evi olmayı sürdürecektir. Gönlümüzde kapımızda açıktır." ifadelerini kullandı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.