Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Darbe Gecesi İran'a Sığınma Haberine İran'dan Yalanlama Geldi

Bazı güvenilir olmayan kaynakların ortaya attığı darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'a sığınma talebi iddialarına İran Lideri Ayetullah Hamaney’in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi'den açıklama geldi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Darbe Gecesi İran'a Sığınma Haberine İran'dan Yalanlama Geldi

Darbe girişimi sonrasında, bazı güvenilir olmayan basın ve yayın organlarında yer alan 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan darbe gecesi İran'a sığınmak için talepte bulundu' gibi asılsız iddialara, İran Lideri Ayetullah Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, açıklık getirdi.

İran Devlet Başkanı Ayetullah Hamaney'in yüksek askeri danışmanı tarafından İran'ın Tasnim Haber Ajansına verilen demeçte, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin başarılı olması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi terk edip İran’a sığınacağına yönelik iddiaların doğru olup olmadığı ile ilgili bir soruya karşılık, “Bu haber gerçek değildir ve böyle bir iş olmamıştır” şeklinde cevap verdi. İran Eski Genelkurmay Başkanı olan Firuzabadi, darbe girişiminin yaşandığı gece, İran güvenlik güçlerinin ülkenin birçok bölgesinde tam teyakkuz halinde bekletildiğini vurguladı.

Alınan Önlemler Türkiye'den Bir Tehdide Karşı Değildi

Haber ajansına açıklamalarda bulunan Fıruzabadi, darbe girişiminin meydana geldiği gece, İran'ın birçok bölgesine güvenlik güçlerinin hazır halde bekletilmesinin, Türkiye'den gelecek bir tehdide karşı önlem olarak yapılmadığını belirterek, “Önlem aldıysak, Türkiye’den bir tehditle karşı karşı olduğumuzdan dolayı değildi. Olası istenmeyen olayların İran’a sıçramaması için önlem aldık. O gece uçaklardan bazıları yanlışlıkla İran hava sahasına girebilirdi, yahut İran’a kaçmak isteyebilirdi. Bu kavga Türkiye’de oluyor bize ne diyemezdik” açıklamalarını yaptı.

Türkiye'nin Sistemi Güçlü

Tasnim Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Tümgeneral Hasan Firuzabadi, “Türkiye’de güçlü bir sistem var, zaman zaman olan tehditlerde bazı terörist örgütlerden kaynaklı” açıklamaları ile konuşmasını bitirdi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.