Cumhurbaşkanına Kim Vekalet Eder? BDT'ye Katılmayan Ülke Hangisidir? (KPSS Sorusu)

Bugün düzenlenen KPSS'de adaylara genel kültür testinde, Cumhurbaşkanına kim vekalet eder ve Bağımsız Devletler Topluluğuna katılmayan ülke hangisidir sorusu soruldu. İşte soruların cevapları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanına Kim Vekalet Eder? BDT'ye Katılmayan Ülke Hangisidir? (KPSS Sorusu)

Kamu Personeli Seçme Sınavı ORtaöğretim oturumunda adaylara Genel Vatandaşlık Bilgisi bölümünde Cumhurbaşkanına hastalık, seyahat vb. gibi durumlarda kimin vekalet edeceği ve Bağımsız Devletler Topluluğu'na katılmayan ülkenin adı soruldu. İşte Cumhurbaşkanına vekalet edecek kişi ve BDT'ye katılmayan ülke.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin (SSCB) dağılması, 25 Aralık 1991 tarihinde SSCB Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un istifa etmesinin ardından Sovyetler Birliği'ni teşkil eden cumhuriyetlerin bağımsızlığını kazanmalarıyla Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağıldığı olaydır.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT)

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) - 8 Aralık 1991 yılında Belovejskaya Puşşa'da Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya Bağımsız Devletler Topluluğu'nun oluşturulması anlaşmasını imzalayarak Sovyetler Birliği'ne son verdiler. 21 Aralık 1991 yılında Baltık Devletleri ve Gürcistan hariç, tüm Sovyetler Birliği Cumhuriyetleri bu anlaşmayı imzaladılar. Sovyetler Birliği'nin dağılması ve Sovyet ülkelerinin bundan böyle Bağımsız Devletler Topluluğu çatısı altında birleşmesiyle, SSCB'nin varlığı hukukî açıdan da son bulmuş oldu.

Cumhurbaşkanına Kim Vekalet Eder?

Cumhurbaşkanı’nın hastalık ve yurt dışına çıkma gibi sebeplerle geçici olarak görevinden ayrılması hallerinde, görevine dönmesine kadar; ölüm, çekilme veya başka bir sebeple Cumhurbaşkanlığı makamının boşalması halinde yenisi seçilinceye kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cumhurbaşkanlığına vekillik eder ve Cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanır.

Adaylar KPSS'nin genellikle bilgiye dayalı olduğunu ve paragrafların uzun olduğunu söyledi.

Gündem haberlerinden, ösym haberlerinden, eğitim haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.