Cumhurbaşkanından Flaş İdam Çıkışı! (İkinci Bir Referandum mu Olacak?)

Katıldığı toplu açılış töreninde açıklamalarda buluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam konusu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanından Flaş İdam Çıkışı! (İkinci Bir Referandum mu Olacak?)

Manisa'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında idam sloganlarının yükselmesi üzerine bu konuda flaş bir açıklama yaptı.

Yaklaşan referanduma değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejimi değil yönetim sistemimizi değiştiriyoruz. Şuan bizim yönetim sistemi ile sorunumuz var.16 Nisan'da 'evet' yapılan hizmetlerin devamı demektir. ' Evet' demenin ne anlama geldiği çıkıyor. Evet demek, yüksek hızlı tren, bölünmüş yolların artması demektir. 'Evet' demek dünyanın en büyük havalimanına bu ülkenin sahip olması demektir. 2 senede Marmaray'dan 200 milyona yakın insan geçti." ifadelerini kullandı.

Referandumda Evet oyu verilmesi için halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 Nisan'a hazır mıyız? Türkiye'nin, milletin aleyhine olacak hiçbir işin içinde yer almayız. Bazıları bir şeyler söylüyor. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemini ülkemizin geleceği için istiyoruz. Mevcut sistemle Türkiye'nin hedefine ulaşabileceğine inansaydık anayasa değişikliği için adım atmazdık." sözlerini söyledi.

Başbakanlığı dönemde Merkez Bankasına atama tartışmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşünün ya, Başbakanım, ilk göreve geldim. Merkez Bankası’na atama yapacağız ve Merkez Bankası’na yapacağım atamada çok kaliteli vasıflı, Allah rahmet etsin şimdi öldü, bir arkadaşımı oraya getirmek istedim. Yapmadı, sayın cumhurbaşkanı niye yapmıyorsunuz dedim? Uygun değil dedi. Niye uygun değil, bana söyleyin dedim. Parayı yönetme bu arkadaşımın en önemli kabiliyeti bu. Doktorası bu alanda. Yapmadı be." ifadelerini kullandı.

Parlamento'ya Gelmezse Referandum Açılır

Konuşmasında idam ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdam talebi parlamentoya gelecek. Parlamentodan geçip bana geldiği anda onaylarım bir sıkıntı anayasa değişikliği gerektiriyor. 16 Nisan bunun için de referandum açabiliriz. Bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. Onun için de millete gideriz. Millet idam demişse bitmiştir." sözlerini söyledi.

5haber.com  | Manisa

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.