Cumhuriyet Altını Bin TL Seviyesine Yaklaştı-Döviz Kuru Tavan Yaptı (11 Ocak Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Anayasa görüşmeleri ve güvenlik sorunları nedeniyle döviz kurundaki artış devam ediyor. Dolar ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? Altın yükseldi mi? İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Cumhuriyet Altını Bin TL Seviyesine Yaklaştı-Döviz Kuru Tavan Yaptı (11 Ocak Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son günlerdeki politik gelişmeler ve ülkedeki güvenlik endişeleri sonucu döviz kurlarındaki artış devam ediyor. Güvenlik endişelerinin yanı sıra yeni anayasa görüşmeleri ve Başkanlık sistemi tartışmalarının da devam etmesi ile meydana gelen politik belirsizlik, piyasaların rayına oturmasını engelliyor. Son olarak önceki gün euro 4 lirayı aşarken, bugün de dolar 4 lira sınırına yaklaştı.

Dün yeni rekorlarla 3.80 seviyesini aşan, ancak akşama doğru Merkez Bankasının Bankalara borç limitlerini yuları yönde çekmesi ile bir miktar düşerek 3.78’e kadar çekilen dolar, bu sabah 3.89’u görerek 3.90’ı rekorla test etti. Dolar saat 9.00’da 3.8375 liradan işlem görürken son olarak da 3.8339 seviyesinde sabitlendi. Dolar/TL’de yukarı yönle hareket yüzde 2.5’i aştı.

Dün tarihinde ilk kez 4 lirayı aşan Euro da Uzakdoğu piyasalarının etkisiyle 4.10’u gördüyse de saat 9.00 itibariyle 4.0496 liradan işlem gördü. Euro da son olarka 4.0465 lira seviyesini gördü.

TBMM'de Anayasa görüşmelerinin devam etmesi, ülkedeki politik gerginliği tırmandırırken, geçtiğimiz akşam yapılan oylama sonucu anayasanın maddelerinin oylanmasına geçilmiş ve ilk madde oy birliği ile kabul edilmişti. Diğer gelişmeler ise takip edilmeye devam ediliyor.

Altın Fiyatları

Döviz piyasasına paralel olarak altın fiyatları da yukarı yönde seyretmeye devam ediyor. Altının gramı kapalı çarşıda 147 lira seviyesinden işlem görmeye başlarken, çeyrek altın 234 liraya alınıp 241 liraya satılmakta, yarım altın 471 liraya alınıp 483 liraya satılmakta, Cumhuriyet altını ise 952 liraya alınıp 967 liraya satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.