Cumhuriyet Gazetesi Soruşturması: 9 Kişi Tutuklandı (Tutuklanan İsimler ve Gerekçeleri)

Cumhuriyet Gazetesine yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 13 kişiden 9' u tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. İşte tutuklama talep edilen isimler.

Yayınlanma:
Cumhuriyet Gazetesi Soruşturması: 9 Kişi Tutuklandı (Tutuklanan İsimler ve Gerekçeleri)

Darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasının sıçradığı bir diğer kurum olan Cumhuriyet Gazetesi'nde yönetici ve yazarların aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Hakkında gözaltı kararı verilen ve düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınan 13 kişiden aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile Yazar Kadri Gürsel'in de bulunduğu 9 kişi hakkında hazırlanan fezlekelerde, "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından tutuklama talep edildi. Tutuklama talep edilen 9 kişi, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gözaltına alınan 13 kişi arasında olan Cumhuriyet Gazetesinin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener isimleri hakkında ise serbest bırakılmaları kararı alındı. Yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin ise belli başlı sağlık sorunları ve yaş durumları gerekçe gösterilerek adli kontrol şartı serbest bırakılmaları istendi.

Tutuklanan İsimler ve Gerekçeleri

Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında mahkemeye sevkedilen Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak" gerekçesiyle tutuklandı.

Gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener isimleri hakkında ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmaları kararı verildi. Diğer Yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya'nın ise sağlık sorunları ve yaş durumları öne sürülerek adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları istendi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.