Danıştay En Az Lise Mezunu Garson, Bahçıvan ve Aşçı Alacak (Başvurular Ne Zaman Başlıyor?)

Danıştay Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlandı ve en az lise mezunu 17 personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte Danıştay personel alımı hakkında detaylı bilgi ve başvuru özel şartları.

Yayınlanma:
Danıştay En Az Lise Mezunu Garson, Bahçıvan ve Aşçı Alacak (Başvurular Ne Zaman Başlıyor?)

Danıştay Başkanlığı tarafından bir personel alım ilanı yayımlandı.

Danıştay Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarında, kurum bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu 17 personel alımı yapılacağı belirtildi. Alınacak personellerin Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve en az 60 puan almış olması şartı aranır.

Başvuru Şartları

Alınacak personellerde 657'nin 48. maddesindeki şartların yanı sıra aşağıdaki özel şartlar aranır:

Garson Pozisyonu İçin;

# Turizm Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümü veya meslek lisesi ve dengi okulların otelcilik, turizm otel işletmeciliği, turizm ve otelcilik, turizm, turizm endüstrisi servis hizmetleri bölümlerinden mezun olmak veya lise ve dengi okullardan mezun olup garson bonservisine veya 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca alınmış ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya garsonluk mesleğinde iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek. (Garson bonservisine sahip olanlar ile “Garson” statüsünde iki yıl çalışmış olanlar; Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesini ibraz etmeleri zorunludur.)

Aşçı Pozisyonu İçin:

# En az lise mezunu olmak,

# Aşçılıkla ilgili en az meslek lisesi mezunu olmak veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin veya diğer resmi Kurum veya Kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak,

# Aşçılık mesleğinde en az iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek. (Sosyal Güvenlik Kurumlarına Prim ödemek suretiyle “Aşçı” statüsünde iki yıl çalışmış olduğuna dair Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesinin ibraz edilmesi zorunludur.)

Bahçıvan Pozisyonu İçin;

# En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

# Bahçıvanlık bonservisi sahibi olmak. (Sosyal Güvenlik Kurumlarına Prim ödemek suretiyle “Bahçıvan” statüsünde çalışmış olduğuna dair Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesinin ibraz edilmesi zorunludur.)

Başvuru Şekli

Başvurular 24-27 Ekim tarihleri arasında aşağıdaki evraklarla birlikte Danıştay Başkanlığına şahsen yapılacaktır.

# Başvuru formu,

# Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi,

# KPSS sonuç belgesi,

# Mezuniyet belgesi,

# Özel şartlarda istenen SGK dökümü ve belgeler.

Memur alımı haberlerinden haberdar olmak için 5haber’i takipte kalın.

Facebook Grubu için TIKLAYINFacebook Sayfası için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.