Darbe Gecesi Görev Alan Polislerin Taltif Ödemeleri Bilmecesi

Darbe gecesi görev alan polislere EGM tarafından taltif ödemeleri yapıldı. Ancak binlerce polis, darbe gecesi görev almış olmasına rağmen ödeme almadığı belirtti.

Yayınlanma:
Darbe Gecesi Görev Alan Polislerin Taltif Ödemeleri Bilmecesi

15 Temmuz gecesi gerçekleşen ve halk ile emniyet teşkilatının omuz omuza vererek bertaraf ettiği darbe girişiminde görev alan polislere taltif ödemeleri geçtiğimiz günlerde yapıldı.

10 binden fazla emniyet mensubu polisin yararlandığı taltif ödemelerinde birçok polis, darbe girişiminin yaşandığı gece görev almış olmasına rağmen taltif ödemesi alamadı. Bu durum karşısında şikayetçi olan binlerce polis gerek sosyal medyadan gerekse forum sitelerinden bu konunun çözülmesi gerektiğini, polislerin hakkının verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Rütbe, eğitim durumu ve derecelere göre dağıtılan taltif ödemeleri 4 ile 24 taltife kadar polislerin hesabına yatırılmaya başlandı. 10 binden fazla polisin aldığı taltif ödemelerinde binlerce poliste bu ödemelerden faydalanamadı. Konu ile ilgili yapılan yorumlarda darbe girişiminin yaşandığı gece cuntacı askerlere karşı mücadele eden ve vatanı uğruna ölmeyi göze alan polisler, kendilerine neden ödeme yapılmadığını merak ediyor.

Amaç Para Değil; ADALET

Darbe gecesi görev alan binlerce polis, elbetteki taltif ödemesi için görevi başına gitmedi. Vatanını cuntacı askerlere bırakmama adına ölümü göze alan, ancak ödenen taltiflerde kendilerine hakkı verilmeyen polisler, konu ile ilgili adaletin sağlanmasını istiyor.

Açığa Alınma Meselesi

Öte yandan bazı spekülasyon yaratmak ve polislerin huzurunu bozmak isteyen forum ile haber siteleri, darbe gecesi görev alıp da taltif ödemesi almayan polislerin açığa alınacağını iddia ediyor. Yaptığımız araştırmalara göre bu iddia asılsız olup hiçbir doğruluk payı yoktur.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.