Darbe Gerçekleşseydi Denizli Komutanı Kamil Özhan Olacaktı

Denizli'de devan eden darbe soruşturmasında; darbenin başarılı olması durumunda Denizli'nin sıkıyönetim komutanı olacak isim ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Darbe Gerçekleşseydi Denizli Komutanı Kamil Özhan Olacaktı

Denizli Valisi tarafından bir değerlendirme açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında Denizli için yazılan senaryoya değindi.

Denizli'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında örgüt üyesi olduğu belirlenen ve darbe girişiminde, terör örgütüne büyük destek olan ve bu kapsamında tutuklanan 11' inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, darbe girişiminin başarılı olması halinde, Denizli'nin Sıkıyönetim Komutanı olacağı ortaya çıktı.  Denizli Valisi Ahmet Altıparmak tarafından yapılan bu açıklamanın devamında ise FETÖ'ye yönelik soruşturmaların devam edeceği, soruşturma kapsamında hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınan, ancak örgütle bağlantısı olmayanların belirlenmesi ile bunların görevlerinin iade edileceğini belirtti. Darbenin girişiminin başarılı olması halinde Denizli'nin Valisinin şehir dışından gelecek bir profesörün olacağının saptandığını belirten Vali Altıparmak, bu konuda henüz somut bir bulguya rastlamadıklarını, ancak bunun bir söylenti olmadığını düşündüğünü belirtti.

Denizli Gazeteciler Cemiyetine bir ziyarette bulunan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları ile sohbet etti. Vali Altıparmak sohbetinde, FETÖ'ye karşı devam eden soruşturmaların, operasyonların ve mücadelenin iyi bir noktada olduğunu belirtirken, soruşturma kapsamında il genelinde toplamda bin 500 kişi hakkında işlem uygulandığını belirtti. 109 kişi hakkında ise arama kararının olduğunu belirten Vali Altıparmak, bu kişilerin yakalanması için operasyonların sürdüğünü belirtti. Hakkında işlem yapılanlardan 450 kişinin FETÖ bağlantısı olduğunu ve bu kişiler hakkında tutuklama kararı alındığını belirtti. Öte yandan ise hakkında işlem yapılan ve FETÖ bağlantısı olmadığı tespit edilen kamu personellerinin görevlerinin iade edileceğini belirtti.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.