Davutoğlu'na Yasaklar Gelmeye Başladı

Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığından ve Başbakanlıktan istifa etmesi sonrasında Ahmet Davutoğlu için yaptırımlar gelmeye başladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Davutoğlu'na Yasaklar Gelmeye Başladı

Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerinden istifa etmesi sonrası gündem yeni Başbakan adayının kim olacağı ile ilgili çalkalandı. Bir çok isim dile getirildi. Bir çok isim kulislerde konuşuldu.  Gözler 22 Mayıs'ta toplanacak olan olağanüstü kongre öncesi yeni Başbakan adayının belirlenmesinde. Ancak henüz AK Parti'den resmi bir açıklama gelmedi. Yeni Başbakan tartışmaları öncesi AK Parti kanadından Ahmet Davutoğlu'na yönelik yasaklar gelmeye başladı.

İkinci olağanüstü AK Parti kongresinin detayları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevi için Başbakanlıktan istifa etmesinden sonra yapılan kongrede Türk Bayrağı, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı flamalar yer almıştı. Partili ve Delegelerin oturacağı koltuklara Erdoğan'ın fotoğrafı konulmuştu. Bı kongrede ise Ahmet Davutoğlu'nun resminin yer aldığı flamalar yer almayacak.

Ahmet Davutoğlu'nun faaliyet raporu da kongrede dağıtılmayacak. Olağanüstü kongrede Ahmet Davutoğlu için veda pankartı açılması da yasaklandı.  Herhangi bir veda pankartı açılması halinde pankart toplatılacak.

Kongre Ankara Arena Spor Salonunda Yapılacak

22 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan AK Parti 2. olağanüstü kongresinin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu kiralandı. Kongre de konuşmalar 5 dilde tercüme edilecek.

Kongre öncesinde düzenlenecek olan faaliyet ağırlıklı tanıtım filmi tüm il başkanlıklarına gönderilecek. İl Başkanlarının düzenleyecekleri basın toplantılarında bu tanıtım filmlerinin önünde yapmaları istenecek.

22 Mayısta düzenlenecek olan olağanüstü kongrede 1400 delegeye davetiye mektubu gönderildi. Giriş kartları Parti Genel Merkezlerinden alabiler ve girişte imza karşılığı kongre salonuna girebilecekler.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.