DEAŞ'ın Saldırılarda Kullandığı Rokette Kimyasal Gaz Belirtileri

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan son dakika açıklamasında, DEAŞ'ın roket saldırısında yaralanan muhaliflerde kimyasal yanık emarelerinin görüldüğü belirtildi.

Yayınlanma:
DEAŞ'ın Saldırılarda Kullandığı Rokette Kimyasal Gaz Belirtileri

Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir son dakika açıklaması geldi.

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında, Suriye'de devam eden terör operasyonunda, DEAŞ terör örgütünin düzenlediği saldırılarda kimyasal gaz kullanıldığı tespit edildi.

TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi : Haliliye bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından atılan roket sonucunda 22 Muhalif unsurun göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlemlenmiştir.

Deaş Hedefleri Vuruldı-u

Suriye'de devam eden 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 4 merkezi, Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatıyla imha edildi. harekatta terör örgütü DEAŞ'ın roketli saldırısı sonucu aralarında ÖSO askerlerinin de bulunduğu 36 kişi yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 96 gündür yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 4 merkezi Türk jetlerinin hava harekatıyla vuruldu. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda ÖSO'nun 1 askeri yaşamını yitirdi, 14'ü ise yaralandı. Terör örgütü DEAŞ'ın, Haliliye bölgesine düzenlediği roketli saldırıda ise 22 kişi yaralandı. Yaralılarda kimyasal gaz belirtileri gözlemlendiği kaydedildi. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif şehit olmuş, 14 muhalif yaralanmıştır. Haliliye bölgesinde DEAŞ tarafından atılan roket sonucunda 22 muhalif unsurun göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlemlenmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Anifah bölgesinde bulunan 4 DEAŞ hedefi yapılan hava harekatı ile imha edilmiştir. AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, politika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5Haber.com | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.