Deniz Kuvvetleri Lisans ve Ön Lisans Mezunu Subay ve Astsubay Alım İlanı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere muvazzaf subay ve astsubay alımı yapıyor. İşte başvuru şartları ve tarihleri.

Yayınlanma:
Deniz Kuvvetleri Lisans ve Ön Lisans Mezunu Subay ve Astsubay Alım İlanı

Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan personel alımı ilanına göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığında istihdam edilmek üzere lisans ve ön lisans mezunu muvazzaf subay ile astsubay alımı yapılacaktır.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda, OHAL kapsamında ordudan ihraç edilen personellerin yerine yeni personel alımının yapılması ile TSK'daki personel açığının kapatılması hedeflendi.

Başvuru Şartları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak personellerde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olması, İlgili maddeler gereği adli sicil kaydının uygun olması, Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri

kesilmemiş olması, FETÖ/PDY, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile kendisi ve yakınlarının bir bağlantısının bulunmamış olması şartları aranmaktadır.

Subaylık Özel Başvuru Şartları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı subay alımına başvuruda bulunacak olan adayların lisans mezunu veya Ocak 2017'de mezun olmaları şartı ile, Deniz (Güverte ve makine görevleri), Deniz/Deniz Piyade, Deniz İstihkam ve Mühendis Sınıflarında başvuran adaylarda geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından, “KPSSP3 lisans puanı” türünden en az 60 puan ve üzeri alınması şartı aranacaktır.

Astsubaylık Özel Başvuru Şartları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muvazzaf astsubay alımına başvuruda bulunacak adayların ön lisans mezunu veya ocak 2017'de mezun olmaları ve son yapılan KPSS'nin P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları şartı aranmaktadır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

İlgili ilana başvuruda bulunacak olan adaylar 17 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında, Milli Savunma Bakanlığı resmi sitesinde yer alan ön başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabilirler.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.