Denizli'de Madende Göçük Oldu: 1 İşçi Mahsur Kaldı

Denizli'de bulunan bir krom madeninde göçük oldu. Göçük altında bir işçinin kaldığı ve kurtarma çalışmalarının başlatıldığı alınan son bilgiler arasında.

Yayınlanma:
Denizli'de Madende Göçük Oldu: 1 İşçi Mahsur Kaldı

Son dakika Denizli'de maden göçüğü haberi geldi. 

Denizli'nin Acıpayam ilçesi bulunan bir krom madeninde göçük meydana geldi, 1 işçi mahsur kaldı. Kurtarma çalışmalarına başlandı. Göçük sonrası içeride mahsur kalan ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen 40 yaşındaki işçi Sadi Serin'i kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Acıpayam İlçesi Karaismailler Mahallesi'ne yaklaşık 7 kilometre mesafedeki Yırtıcılar mevkisindeki Krom madeninde dün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Evli 3 çocuk babası Sadi Serin, mesai bitiminden sonra madenin yaklaşık 700 metre içinde girişe doğru gelirken, yaklaşık 400'üncü metrede aniden göçük meydana geldi. Maden işçisi Sadi Serin, göçük altında kalmaktan son anda kurtuldu ancak madenin içinde mahsur kaldı. Göçük olduğunu fark eden diğer işçiler göçüğü kaldırıp Serin'i kurtarmaya çalıştı ancak, başarılı olamayınca itfaiyeye haber verildi. Olay yerine Jandarma ekipleri ile, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Ekibi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin (UMKE) arama kurtarma ekipleri geldi.

Madene giren arama kurtarma ekipleri, yaptıkları incelemede işçi Sadi Serin'in maden içinde göçüğün arkasında olduğunu ve sesli konuşarak sağlık durumunun iyi olduğunu tespit etti. Arama kurtarma ekipleri, göçük yaşanan yaklaşık 6 metrelik kısımdaki yıkıntıyı temizlemeye başladı. Bu arada tekrar göçük yaşanması ihtimaline karşı ekiplerin, tahkimat yaparak ilerlediği bilirtildi.

İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, madende mahsur kalan işçinin kurtarılması için titizlikle çalıştıklarını belirterek, "Bize ihbar saat 21.00 sıralarında geldi. Bizde hemen harekete geçerek madene arama kurtarma ekiplerimizi gönderdik. Göçüğün yaşandığı bölgenin arkasında kalan ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildiğimiz işçiyi kurtarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tekrar göçük yaşanması ihtimaline karşı diğer madencilerle birlikte titizlikle güvenlik önlemlerini alarak ilerliyoruz" dedi.

Siirt'teki Göçükte Bir İşçinin Daha Cesedine Ulaşıldı

Siirt'e dün gelen ve geceyi bu ilde geçiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bugün akşam saatlerinde yeniden arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bakır madeninde inceleme yaptı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz ve Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile birlikte göçük alanına gelen Başbakan Yardımcısı Kaynak, toprak altında kalan işçilerin yakınları ile birlikte arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı alana gitti. Burada yetkililerden bilgi alan Başbakan Yardımcısı Kaynak, yakınları toprak altında olanları teselli etmeye çalıştı.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acılı ailelerin her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, "Şirvan'daki madenimizde yaşanan, gerçekten de çok acı bir kaza nedeniyle buradaki arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla geldik. Çalışmalar AFAD koordinasyonunda sürüyor. Kızılay da bekleyen ailelerin insanı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Acı büyük bir acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, acı artıyor. Olayın olduğu geceden bu yana afet ekiplerimiz sahada, en azından yükleri hafifletmeye gayret ediyoruz. Keşke olmasaydı böyle kazalar" dedi.

Gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, son dakika haberlerinden ve gelişmelerden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |Denizli

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.