Devlet Bahçeli'den Flaş Açıklama: "Rusya Askerlerimizi Şehit Ediyor Sonra da ..."

MHP Lideri Devlet Bahçeli, katıldığı bir programda yaptığı açıklamasında, Fırat Kalkanı Harekatında Rus savaş uçağının askerlerimizi şehit etmesine sert tepki gösterdi. İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamaları.

Yayınlanma:
Devlet Bahçeli'den Flaş Açıklama: "Rusya Askerlerimizi Şehit Ediyor Sonra da ..."

Devlet Bahçeli'den son dakika açıklaması geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk askerlerinin El-Bab'da Rus uçağı saldırısı sonucu şehit olmasına değinerek,''Şimdi Rusya askerimizi şehit ediyor. Sonra da pardonla geçiştiriyor. Hatta pişkince üste çıkıp Türk Silahlarını suçluyor. Bu yanlıştır, ayıptır. Uluslararası hukuk kurallarını hiçe saymaktır. Rusya'nın maksadı nedir. Ne yapmaya çalışmaktadır.''dedi.

MHP Genel Başkanlığı tarafından, Konya'da dün başlayan , 16 Nisan'da yapılacak referandum için sürdüreceği kampanyanın nasıl yapılacağının da görüşüldüğü, genel merkez yönetim organları ve milletvekillerinin katıldığı toplantı bugün sona erecek. MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugün toplantıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, ''Şimdi Rusya askerimizi şehit ediyor. Sonra da pardonla geçiştiriyor. Hatta pişkince üste çıkıp Türk Silahlarını suçluyor. Bu yanlıştır, ayıptır. Uluslararası hukuk kurallarını hiçe saymaktır. Rusya'nın maksadı nedir. Ne yapmaya çalışmaktadır.''dedi. Suriye'nin El- Bab kentinde Fırat Kalkanı Harekatı'nda bulunan 9 askerin Rus uçağının bombalı saldırısı sonucu şehit düşmesi olayına değinen Bahçeli, şunları söyledi:

''Şimdi Rusya askerimizi şehit ediyor. Sonra da pardonla geçiştiriyor. Hatta pişkince üste çıkıp Türk Silahlarını suçluyor. Bu yanlıştır, ayıptır. Uluslararası hukuk kurallarını hiçe saymaktır. Rusya'nın maksadı nedir. Ne yapmaya çalışmaktadır. Türkiye'nin saldırılar karşısında seçini çıkarmaması alttan alması birşey olmamış gibi davranması nasıl beklenecektir. PKK- PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen kaldı ki Moskova'da ofis açmasına müsade eden Rus yönetiminin art niyeti, gizli gündemi, sahne gerisinde beslediği emelleri doğrultusunda ülkemizin karşısında husumet odağı olmada adeta talip ve isteklidir. Rus hava saldırısı sonucu şehit olan evlatlarımızın hesabı bir kaç özürle, telafiyle örtbas edilemez. Dahası şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Suçlular ortaya çıkarılmalı, hak ettiyi cezayı bulacaktır. Karşımızdaki muhatap Rusya Federasyonu ise bizde Türkiye Cumhuriyetiyiz. Kendimize güvenmeli,gücümüzün farkında olmalıyız. Bu coğrafyada var olmanın ve elelebet yaşamını sırrı aman sorun çıkmasın diye uğraşmak değil. Bilakis çıkan sorunların üzerine milletce kiliklenip, cesaretle gideceğiz,''

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.