Diaspor Taşı Nedir , Diaspor Ne Kadar Değerlidir? Milas'ta Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü

Milas'ta iki kişi, diaspor çıkartmak için kaçak kazı yaparken yakalandı. Peki diaspor nedir? Diaspor taşı ne kadar değerlidir? İşte detaylar ve Diaspor hakkında bilgi.

Yayınlanma:
Diaspor Taşı Nedir , Diaspor Ne Kadar Değerlidir? Milas'ta Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü

Muğla'da bir maden ocağında diaspor taşı çıkarmak için kaçak şekilde kazı yapanlara operasyon düzenlendi. Milas'ta düzenlenen operasyonda kaçak kazı yaparak diaspor çıkarmaya çalışan 2 kişi suçüstü yapılarak yakalandı.

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Pınarcık Mahallesi Küçük Çamlıktepe mevkisinde bir firmaya ait maden sahasında kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Bölgeye yapılan baskında, göçük riski bulunan alanda kaçak kazı yapan M.Ö. (46) ile C.Y. (35) suçüstü yakalandı. Şüpheliler ile birlikte bin 430 gram diaspor kristali, kazıda kullanılan araç gereçler ele geçirildi.

Maden hırsızlığı iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Elmas, zümrüt gibi değerli taşlarla aynı grupta yer alan ve ışığa göre renk değiştirmesiyle ünlenen diaspor kristali, dünyada sadece Milas'ta bulunuyor.

Diaspor Nedir?

Elmastan bin kat daha nadir bulunan bu taş, zultanit ismi ile de bilinmektedir. Sertlik derecesi 6.5 ile 7 arasında değişebilmektedir. Rengi ışığa rengi göre değişiklik gösteren taş pembeden yeşile dönüşebiliyor. Bu taşın en önemli özelliği ise dünya üzerinde sadece ;Türkiye'de bulunuyor olması.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.