Dış Basında Beşiktaş-Benfica Maçı Geniş Yankı Buldu

Önceki gece oynanan Beşiktaş-Benfica maçı dünya basınında geniş yankı buldu. İşte dünya basınında yer alan haberler.

Yayınlanma:
Dış Basında Beşiktaş-Benfica Maçı Geniş Yankı Buldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde önceki gece oynana ve temsilcimiz Beşiktaş'ın 3-0' dan 3-3' e getirdiği maçın yankıları dış basında geniş yer buldu.

UEFA maç sonu "Beşiktaş'tan İstanbul mucizesi" manşetini atarken siyah-beyazlıların bu geri dönüşünü 2005 yılında İstanbul'da oynanan Milan - Liverpool Şampiyonlar Ligi maçına benzetti. Beşiktaş'ı ateşleyen ilk golü atan isim olan Cenk Tosun'da UEFA tarafından maçın adamı seçildi.

Ebola: Benfica Avantajı Koruyamadı

Portekiz basınının en önemli spor gazetelerinden olan Abola maç sonu, "Benfica 3 gollük avantajını Türkiye'de koruyamadı" manşetini attı. Benfica'nın ilk yarıda çok iyi bir oyun ile 3-0'lık avantaj yakaladığını yazan gazete 2'nci yarı Beşiktaş taraftarının da müthiş baskısı ile beraberliği yakaladığını yazdı.

Bir diğer Portekiz gazetesi olan Record'da "Benfica tüm hesapları son maça bıraktı" manşetini attı. Gazete Şampiyonlar Ligi'nin en heyecan veren grubu olan B grubunda her şeyin son maça kaldığını yazdı.

İspanyol As Gazetesi de "Aboubakar'ın attığı gol Beşiktaş'a hayat verdi, Benfica'yı dağıttı" manşetini atarken bir diğer İspanyol gazetesi Marca da "Aboubakar Benfica'yı nakavt etti" manşetini attı.

İngiliz ve İrlanda basını da Beşiktaş'ın 3-0 geriden gelip Benfica ile 3-3 berabere kalmasını manşetlerine taşıdı.

The Sun gazetesi "İstanbul mucizesi" manşetini atarken, Beşiktaş'ın ikinci yarı çok iyi oynayarak Benfica ile 3-3 berabere kaldığını yazdı.

Daily Mail: İstanbul'da Bir Mucize Daha

Bir diğer İngiliz gazetesi Daily Mail ise "İstanbul'da bir mucize daha. Quaresma'nın rabona ortası Beşiktaş'a müthiş geri dönüşü sağladı" manşetini yazdı. Gazete Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde hiç mağlubiyet almadığını da yazdı.

İrlanda basınından Irish Examiner de "Şampiyonlar Ligi'nde son zamanların en dramatic geri dönüşü yaşandı" manşetini attı.

Fransız Lequipe gazetesi de "Beşiktaş'tan büyük dönüş" diye yazdı.

Danimarka basınından tv3sport ise "Beşiktaş'tan Benfica karşısında çılgın geri dönüş" manşetini kullandı.

5Haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.