Dışarıdan Cumhurbaşkanı adayı olmak için kaç Milletvekilinin imzası gerekiyor?

Bir kişinin dışarıdan Cumhurbaşkanı adaylığına seçilmesi için kaç milletvekilinin oyunu alması gerekiyor sorusu KPSS'de soruldu. İşte sorunun cevabı.

Yayınlanma:
Dışarıdan Cumhurbaşkanı adayı olmak için kaç Milletvekilinin imzası gerekiyor?

2017 KPSS'de adaylara sorulan soruları, sınavdan çıkan adaylar internet üzerinde araştırmaya devam ediyor.

Sabah gerçekleşen oturumda adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden sorular yönlendirildi. Yönlendirilen sorulardan dışarıdan Cumhurbaşkanı adayı seçimi için kaç milletvekilinin oyunun gerektiği sorusu adayların kafasını karıştıran sorulardan biri oldu.

Adaylar bu soruyu internet üzerinde ararken cevabı doğru verip vermediklerini kontrol ediyor.

Cevap

Dışarıdan bir adayın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak gösterilebilmesi için en az 20 Milletvekilinin imzasının alması gerekiyor.

İzmir'de Sınav Heyecanı

Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de KPSS heyacanı sabah saatlerinde başladı. Sınava girecek öğrencilerin okullara güvenli şekilde ulaşmaları için polis ek güvenlik önlemi alırken, sabah oturumunda İzmir'de herhangi bir sorun yaşanmadı. Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu saat 10.00?da başlarken, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adaylar sınav binalarına alınmadı. Genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 130 dakika verildi. Sınava giren adaylar sorularla baş ederken, yakınları da onlar için dışarıda Kuran okudu, dua etti. Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampusü'nde sınava giren kızı için dua eden Fatma Dökme, "Sadece kızım için değil, bütün öğrenciler içinde dua ediyorum. İnşallah kazanırlar" dedi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.