Dışişleri Bakanlığına Personel Alımında KPSS Şartı Kaldırılıyor

Dışişleri Bakanlı Mevlüt Çavuşoğlu'nun son dakika açıklamasına göre, Dışişleri Bakanlığına alınacak personellerde KPSS şart artık istenmeyecek. İşte konunun detayları.

Yayınlanma:
Dışişleri Bakanlığına Personel Alımında KPSS Şartı Kaldırılıyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika personel alımında kriter değişikliği açıklaması geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığına ait 2017 yılı bütçe görüşmelerinde, vekillerin soru ve eleştirilerini aldı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, kendisine yöneltilenler arasından personel alımı ile ilgili bir soruya, "Yeni bir personel yönetmeliği, sınav yönetmeliği hazırladık. Önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Eskisinden farklı olarak bir değişiklik yaptık. KPSS sınavını kaldırdık." diyerek, personel alımında yapılan kriter değişikliğine değindi.

Yabancı Dil Kriteri Ön Plana Çıkacak

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, açıklamalarının devamında ise, Bakanlığa personel alımında yabancı dil kriterinin ön plana çıkarılacağını belirtirken, "Bazı çocuklarımız var, yurt dışında 8 sene 10 sene okumuş. Türkiye'de okumadığı için de üç sene dört sene KPSS'ye hazırlanması lazım. Bu çocuklar bakanlığa girmek istiyor. Çok da iyi eğitim almış. Bunların önünü açmak için." sözlerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığına alınacak olan personellerde aranacak dil eğitiminin yanı sıra yazılı ve sözlü sınav kriterlerinin de getirileceğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Bizim sınavlarımız gerçekten zordur. 'Daha önce bu FETÖ'cüler nasıl girdi?' diye sordunuz, o sınavları değiştirenler sınav sistemini çoktan seçmeliye çevirenler de hapiste. Bizde de bunları ihlal eden, soruların çalınması dahil, buna ön ayak olanlar şu anda içeride." açıklamalarında bulundu.

FETÖ ile bağlantılı olmanın ve darbe girişiminde rol almanın farklı anlamlar ifade ettiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'ye bağlı olanların da bakanlıktan uzaklaştırıldığının altını çizerek konuşmasını, "Bazıları da itiraf etti, devletin sırlarını paylaşmışlar. Ben bu adamlarla çalışamam, kim olursa olsun bakanlığımda. Normaldir, bu konuda da vicdanlıyız." seklinde tamamladı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.