DİSK Üyelerinden Son Dakika 'Asgari Ücret 2 bin TL Olsun' Açıklaması

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Eskişehir üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında asgari ücretin net 2 bin TL olmasını istedi.

Yayınlanma:
DİSK Üyelerinden Son Dakika 'Asgari Ücret 2 bin TL Olsun' Açıklaması

DİSK üyeleri son günlerin gündem konusu olan asgari ücret hakkında, Eskişehir'de bir basın açıklaması yaptı.Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyeleri tarafından yapılan açıklamada asgari ücretin 2 bin lira olması istendi.

Eskişehir'de bulunan İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı bölgesinde toplanan ve DİSK üyesi oldukları belirtilen yaklaşık 40 kişi, 'Asgari ücret geçim ücreti, 2 bin TL net olsun' yazılı pankart açtı. DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz konuşmasında asgari ücretin net 2 bin lira olması gerektiğinin altını çizdi.

DİSK Bölge Temsilcisi Ayaz konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Asgari ücret, TÜİK tarafından hesaplanan bir işçinin geçimi için gerekli besin içi ve besin dışı harcamalara ilişkin asgari tutarın daha altında kalmaktadır. TÜİK tarafından 2015 Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonuna sunulan ve Kasım 2015'teki değerleri içeren miktar 1600 lira iken, asgari ücret 1300 lira olarak belirlenmiştir. Bir işçinin geçimi için gerekli miktarın aradan geçen bir yıl içinde en az yüzde 10 oranında arttığı kabul edilmelidir. Bu durumda 2016 Kasım ayında bu miktar 1750 lira olacaktır. 2017 için ise döviz kurlarındaki sıçrama nedeniyle enflasyonunun da artacağını söylemek kehanet olmayacaktır. Dolayısıyla 2016 Kasım ayında 1750 lira civarında olan tek işçinin asgari geçim maliyeti 2017'de 2 bin lirayı rahatlıkla bulacaktır. Asgari ücretin sadece asgari ücretlileri değil tüm çalışanları ilgilendirdiğinin, tüm ücretleri belirlediğinin bilinciyle tüm işçileri 2 bin lira net asgari ücret talebine sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

5haber.com  | Eskişehir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.