DİSK'in Yeni Dönem Asgari Ücret İçin Önerdiği 2 Bin TL Teklifi Kabul Edilir Mi?

DİSK tarafından asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerinde sunulan asgari ücret 2 bin TL olsun teklifi kabul edilir mi?

Yayınlanma:
DİSK'in Yeni Dönem Asgari Ücret İçin Önerdiği 2 Bin TL Teklifi Kabul Edilir Mi?

Son günlerin gündem konusu olan asgari ücret görüşmeleri devam ederken, milyonlarca işçinin gözü kulağı görüşmelerden çıkacak olan kararda. Peki karar ne zaman açıklanacak? Asgari ücret artışı olarak nasıl bir rakam düşünülüyor?

Geçtiğimiz günlerde Habertürk kanalına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, devam eden asgari ücret belirleme kurulu toplantısı hakkında açıklamada bulunmuştu. Mehmet Müezzinoğlu, İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında pazarlığın kıyasıya devam ettiğini belirterek henüz net bir rakam üzerinde mutabık kalınmadığını ancak görüşmelerin önümüzdeki haftalarda sona ereceğini belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, Türk-İş Sendikasının asgari ücret tespit komisyonunda bin 600 TL, DİSK'in 2 bin TL istediğini belirterek, önümüzdeki 10 gün içerisinde tarafların sabit bir rakam üzerinde mutabık kalacağını belirtti. İyi bir hakemlik yapacağız diye Bakan Müezzinoğlu'nun beklenen haberi önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

DİSK'in Önerdiği Rakam Mümkün Mü?

Asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerinde işçi kesimini temsil eden DİSK, yeni dönem asgari ücretin 2 bin TL seviyesinde olması konusunda diretiyor. DİSK'in yanı sıra ise Türk-İş Sendikası da asgari ücretin yeni dönemde bin 600 TL olması gerektiğini savunuyor. Ancak işçilerin büyük bir kısmının DİSK'in teklifinin kabul edilmeyeceğini ve yeni dönem asgari ücret zammının düşük bir miktar olacağı inancına girdi.

Bir diğer taraftan işçiler, asgari ücret 2 bin TL olursa, elektrik, su, kira, doğalgaz gibi giderlerin de bu oranda artacağından çekindiği için bu denli yüksek bir artışı istemiyor. Öte yandan ülkenin son günlerde içinde bulunduğu sıkıntılı süreç ve ekonomideki sallantılar nedeniyle bu rakamın kabul edilmesi biraz zor görünüyor.

Son gelişmelerden sonra tüm gözler asgari ücret tespit komisyonun vereceği karara odaklanmış durumda.

Sizde bu konu hakkında fikirlerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından yazarak sesinizi duyurabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.