Dolar Art Arda Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor!! Yeni Rekor: 3.4155

Küresel piyasalarda yaşanan gerginlikler ve Türkiye iç politikasının içinde bulunduğu durum nedeniyle dolar yükselişine devam ediyor. İşte piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
Dolar Art Arda Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor!! Yeni Rekor: 3.4155

Döviz kurlarında önlenemez artış devam ediyor. Dolar, bugün gerçekleşecek olan Enerji Kordinasyon Kurulu Toplantısı ve yarın yapılması planlanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantıları öncesinde tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Önceki günü 3,37 seviyesinden kapatan dolar, bugüne 3,38 seviyesinden açılış yaptı ve gün ortasında 3.39 seviyelerine kadar tırmandı. Son olarak saatler 17.00' ı gösterirken 3,4155' e kadar yükselerek tarihin en yüksek seviyesini görmüş oldu. Öte yandan Euro ise güne 3.57 seviyelerinde bir başlangıç yaptı ve kapanışı 3.6017 seviyelerinde yaptı.

Küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, Türkiye'deki artan iç politik gerginlikleri ve Amerikan Merkez Bankasının açıklamalarının etkisiyle, geçen haftanın son işlem gününde lira karşısında art arda yeni rekor düzeylere tırmanan dolar 3.4069 liraya ve euro da 3.6011 lira ile yeni tarihi rekor seviyelerine kadar tırmanmıştı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen EKK toplantısının etkisiyle dolar 3.37 - 3.37 ve euro da 3.57 - 3.58 aralığına çekilmişti.

Hükumet tarafından dün akşam Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacağı ilan edilen ancak daha sonra iptal edilen EKK toplantısı, bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak. Çeşitli kurumların yaptıkları anket sonuçlarında, liranın büyük ölçüde zayıflamasına karşın, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Perşembe günü düzenlenecek toplantısında faizlerde ya 0.25 puanlık bir küçük artış olacağı, ya da değişiklik olmayacağı yönündeki beklentiler ağırlık kazanıyor.

Ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.