Dolar Son Haftaların En Düşük Seviyesine Düştü (21 Mart Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Dolar ne kadar? Euro fiyatları ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Dolar fiyatları son haftalarda en düşük seviyesini gördü. İşte i-piyasalarda son durum ve altın fiyatları ile döviz kuru.

Yayınlanma:
Dolar Son Haftaların En Düşük Seviyesine Düştü (21 Mart Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dakika gelişmeleri piyasalardan geliyor. Küresel gelişmeler ve Merkez Bankasının sıkılaştırma adımlarının etkisiyle dolar 3.60 liranın altını gördü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklendiği gibi geçen hafta 0.25 puan faiz artıran ve bu yıl içinde toplam üç kez artış olacağının sinyalini vermesi, doların küresel piyasalarda gerilemesine neden oldu. Faiz kararı öncesi 1.05 dolayında hareket eden euro/dolar paritesi, bugün 1.0845 düzeyine kadar yükseldi.

Merkez Bankası'nın da sıkılaştırma adımları çerçevesinde bankaları fonlama maliyetini son beş yılın zirvesine çıkarmasının da etkisiyle, dolar iç piyasada da geriledi.

Sabah saatlerinde 3.61-3.63 lira aralığında hareket eden dolar, öğle saatlerinde 3.63 lirayı test ettikten sonra düşüşe geçti. Saat 16.30 dolayında 3.60 liranın altına gerileyen dolar 3.5895 liraya kadar indi.

3.89 liradan güne başlayan Euro da öğle saatlerinde 3.91 liraya yükseldi. Euro, akşam saatlerinde 3.8822 liraya kadar düştü.

Altın Fiyatları

Altın fiyatları ise sabit fiyatlarını devam ettiriyor. Kapalı çarşıda altının gramı 143 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 229 liraya alınıp 235 liraya atışa sunulmaktadır. Yarım altın ise 459 lira seviyesinden alınırken 471 liraya satışa sunulmaktadır. Kapalı çarşıda Cumhuriyet altını ise 954 liraya alınıp 968 lira seviyesinden satışa sunulmaktadır. Altının ons fiyatı ise 1.240 lira seviyesinden işlem görmektedir.

Son dakika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, altın fiyatları haberlerinden, piyasa haberlerinden, kamu haberlerinden, sıcak gelişmelerden, döviz kuru haberlerinden, politika haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.