Dolar Tarihin Zirvesinde (17 Kasım Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in yaptığı son dakika açıklaması sonrasında dolar tarihi zirveyi gördü. İşte piyasalarda son durum, ve güncel dolar ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Dolar Tarihin Zirvesinde (17 Kasım Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Amerika Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'in son dakika açıklamaları sonrasında Dolar, tüm zamanların zirvesini gördü.

Yapılan son dakika açıklamaları, ABD'de Başkanlığa Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın gelmesi, Fed'in Aralık ayındaki toplantısında faiz artış kararı alma belirtileri ve Fed Başkanının yaptığı son dakika açıklamaları sonrasında Dolar, tarihi zirveyi gördü.

Önceki gün, 3.32 TL civarında bir seviyede güne başlayan Dolar, gün içinde yapılan iyileşirme çabaları sonrasında 3.30 seviyelerine kadar gerilerken, Fed Başkanı Yellen'in açıklamaları sonrasında 3.3779 seviyesine kadar çıktı ve önceki günü bu seviyeden kapattı.

Donald Trump'ın Başkanlığa gelmesi ile birlikte diğer para birimleri karşısında sürekli olarak değer kazanan Dolar, bu eğilimini, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Ellen'in önceki gece yaptığı konuşması ve sunumu sonrasında bu eğilimini sürdürdü. Dolar endeksi ise dünya genelinde 2003 yılından bu yana görmüş olduğu en yüksek seviyeye kadar çıktı. Dolar/Avro parametresi ise son yılın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Bugüne de yükselişle başlayan Dolar, küresel piyasalarda doların değer kazanması sonrasında tarihi zirvesini gördü ve 3.3921 TL'ye kadar yükseldi.

Altın Fiyatları Yatay Seyrini Sürdürüyor

ABD Başkanlığına Trump'ın gelmesi, altın piyasasında hareketliliğe yol açtı. Seçim sonrasında yükselişe geçen altın fiyatları, son bir hafta içinde seviyesini korumayı başardı. İşte piyasalarda son dakika altın fiyatları.

Altının Gramı 131 TL'den işlem görürken, çeyrek altın 210 TL'ye alınıp 215 TL'ye satışa sunulmaktadır. Yarım altın 421 TL'ye alınıp 431 TL'ye, Cumhuriyet Altını ise 873 TL'ye alınırken, 887 TL'ye  satılmaktadır.

5haber.com  | Ekonomi Servisi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.