Dolar Yine Rekor Kırdı , Euro 4 Lirayı Aştı (Döviz Kurlarında Son Durum ve Güncel Bilgiler)

Dolar ne kadar oldu Önceki ün ciddi bir yükseliş eğilimine giren doların bugünkü seyri ne oldu? Euro ise 4 lira sınırını geçerek rekor kırmaya devam ediyor. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
Dolar Yine Rekor Kırdı , Euro 4 Lirayı Aştı (Döviz Kurlarında Son Durum ve Güncel Bilgiler)

Döviz kurları TL karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Önceki gün ciddi bir yükselişle tarihin zirvesini gören dolar ve euro, yükselişini bugün de sürdürdü.

Lira karşısında dolar ile birlikte yükselen euro, yeni günde arayı açmaya başladı. Küresel piyasalarda ABD para birimi karşısında yükselen Avrupa para birimi, Türk Lirası karşısında da 3.95'i aştı.

Euro günün ilk işlemlerinde 3.0112 liraya kadar çıkarken, dün 3.74 lira ile tarihi rekor düzeyini test eden dolar da 3.7817 lira ile güne rekora yakın başladı.

Dolar ve Euro'da Yükselme Ne Zaman Başlamıştı?

Döviz kurlarında yükselmeyi tetikleyen ilk gelişme, ABD Başkanlık seçimleri oldu. Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın zaferi, doların değerini diğer tüm para birimleri karşısında yükseltti. Tabi bu yükselmeye Türk Lirası da dahil oldu ve dolar 3.30 seviyelerine kadar çıktı. Bu gelişme sonrasında Avrupa Parlamentosunun aldığı Türkiye-AB ilişkileri askıya alınsın kararı sonrasında yükselişini sürdüren dolar ve Euro, daha sonra Türkiye'de meydana gelen terör hadiseleri, yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları ile tırmanışını sürdürdü.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.