Dolar'da 3 Lira Bandına Geri Dönüldü - Yükseliyor

Akp'nin olağanüstü kongre almasının ardından dolar yükselmeye başladı. Dolardaki hızlı yükseliş sonucu 3 lira bandını zorlayacağı benziyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Dolar'da 3 Lira Bandına Geri Dönüldü - Yükseliyor

Bugün yaşanan kritik gelişmeler doları uçuşa geçirdi. 3 lira bandına yaklaşan dolar kuru yükseleceğe benziyor. Ak Parti'de meydana gelen bu karışıklığın doları etkilemesi ekonomi üzerinde ciddi endişeler oluşturdu.

2 lira 95 kuruş olan doların yükseliş sebepleri içerisinde bir çok faktör bulunuyor. Kulisleri karıştıran "Pelikan Dosyası" olarak bilinen "hocacılar" "reisciler" tartışması sonucu yükselişe geçmeye başlayan dolar, bugünkü kritik Ahmet Davutoğlu, Tayyip Erdoğan görüşmesi süresince beklemeye geçti.

Piyasaların nefeslerini tutarak beklediği toplantı 1 saat 40 dakika sürdü. Toplantıdan 1 saat sonra açıklanan yarın yapılacak MYK toplantısı, ardından gerçekleştirilecek basın toplantısı ile tekrar yükselişe geçen dolar, Ak Parti'de olağanüstü kongre yapılacağı açıklaması üzerine hızlı bir yükselişe geçerek 2.95 liraya ulaştı.

Yarınki Basın Toplantısı Kritik

Gözler artık yarınki basın toplantısına çevrilirken, toplantıdan çıkacak bir istifa kararı sonrası doların 3 liranın çok daha üstüne çıkması bekleniyor.

Dolar hızla yükselerek 3 liranın üstüne çıkması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.