Donald Trump FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'i İade Eder Mi?

ABD Başkanlık seçimlerinin tamamlanması ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın seçimden zaferle ayrılması sonrasında gözler, Trump'ın Türkiye politikasına çevrildi. Peki Donald Trump Obama'nın iade edemediği Fethullah Gülen'i iade eder mi?

Yayınlanma:
Donald Trump FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'i İade Eder Mi?

Önceki gün gerçekleşen ABD Başkanlık seçimlerini Cumhuriyeti Parti adayı Donald Trump'ın kazanmasının ardından gözler, Trump'ın Türkiye politikasında nasıl bir yol izleyeceğine çevrildi.

ABD'nin önceki Başkanı Barack Obama döneminde Türkiye politikası son dönemlerde durgunlaşmış ve tabiri caizse çıkmaza girmişti. Bunun en büyük sebepleri arasında ise 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in iadesinde yaşanan gecikme. Darbe girişimini, TSK içindeki FETÖ üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği, belge ve kesin kanıtlarla belirlenen Fethullah Gülen, tüm politik girişimlere rağmen henüz iade edilmedi.

Fethullah Gülen İade Edilecek Mi?

9 Kasım günü gerçekleşen ABD Başkanlık seçimleri sonrasında ise akıllara gelen en önemli soru 'ABD Fethullah Gülen'i iade edecek mi?' sorusu oldu. Konu ile ilgili beklenen açıklama, ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli korgeneral Michael Flynn'den geldi. Flynn, dış politiklarda Türkiye'yi öncelikli görecek şekilde bir yol haritası çizilmesi gerektiğini savunarak, bugüne kadar yapılan görüşmelerinde düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Flynn, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile ilgili de, "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?" açıklamalarında bulundu.

Bu açıklamalardan yola çıkılacak olursa, Obama döneminde yürütülen Fethullah Gülen'in iadesi sürecinin hızlandırılması bekleniyor.

Türkiye Bölgedeki İstikrar Kaynağı

Türkiye'nin Ortadoğu'daki istikrar kaynağı olduğunu da dile getiren Flynn, DAEŞ ve diğer terör örgütleri ile mücadelede en önemli müttefikimiz Türkiye, bölgede hayati bir öneme sahip dedi.

Sizde bu konudaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum kısmından yazarak belirtebilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.