Donald Trump İlk 24 Nisan Konuşmasında Soykırım Demedi

Son dakika açıklaması Beyaz Saray'dan geldi. Yapılan açıklamada merakla beklenen 1915 olayları konusunda açıklama geldi. İşte ABD Başkanı Trump'ın 1915 olayları ile ilgili kullandığı kelime.

Yayınlanma:
Donald Trump İlk 24 Nisan Konuşmasında Soykırım Demedi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 1915 olayları için açıklamalarda bulundu. Her dönem beklenen konuşmada 1915 olayları için bugüne kadar henüz soykırım açıklaması gelmemişti. Bu geleneği Donald Trump'ta sürdürdü ve yaptığı konuşmasında büyük felaket manasına gelen "Meds Yeghern" ifadesini kullandı. Trump konuşmasında “soykırım” kelimesine yine yer vermedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’dan konu ile ilgili yapılan bilgilendirmeye göre, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün büyük felaketten etkilenmiş insanların hatırasını onurlandırmak adına, 20 yüzyılın en büyük zulümlerinden birinin yıl dönümü için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 1915’in başlarında bir buçuk milyon Ermeni sürgün edilmiş, katledilmiş, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde ölüme ilerlemiştir. Masum kayıplarının yasını tutan ve acılardan etkilenmiş tüm dünyadaki ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ermeni toplumunun acılarını paylaşıyorum. İnsanlık tarihinin bu karanlık bölümünü derinlemesine düşündüğümüzde, Ermeni toplumunun zorluklarla baş etme gücünün farkına varıyoruz. Birçoğu atalarının kurduğu büyük tarihi uygarlıklardan birini ve ana vatanlarından getirdikleri hatırları el üzerinde tutarak, Birleşik Devletler'de yeni bir hayat kurdu, birçoğu bu topluma kalıcı katkılar yaptı. Bu gibi acıları yeniden yaşanmasını önlemek için hatırlamak zorundayız. Türklerin ve Ermenilerin acı dolu bir tarihle dikkate alma ve kabullenme için çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Daha adil ve hoşgörülü bir geleceğin altyapısını inşa etmede kritik bir eşik olan bu sancılı tarihi kabul etme ve onunla hesaplaşma yolunda Türklerin ve Ermenilerin gösterdikleri çabaları memnuniyetle karşılıyoruz."

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.