Donald Trump'ın Başkan Seçilmesi ile Altın Fiyatları Yükseldi - 9 Kasım Altın Fiyatları

ABD Başkanlık seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre Donald Trump kazanırken, altın fiyatları da artışa geçti. İşte piyasalarda son durum ve altın fiyatları.

Yayınlanma:
Donald Trump'ın Başkan Seçilmesi ile Altın Fiyatları Yükseldi - 9 Kasım Altın Fiyatları

Altın fiyatları ne kadar oldu? Haftalardır beklenen ABD Başkanlık seçimlerinin ardından altın fiyatları yükseldi mi? İşte piyasalarda son durum ve ABD Başkanlık seçim sonuçlarının altın fiyatlarına etkisi.

Küresel piyasalar, ABD'de düzenlenen Başkanlık seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre negatif seyrini devam ettiriyor. Cumhriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump'ın zafere yakın olmasının görülmesi sonrasında ise küresel piyasaların aksi yönünde seyir gösteren altın fiyatları hızla yükselmeye başladı. ABD'den alınan son bilgilere göre, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 276 delege ile Donald Trump zafere ulaştı ve ABD'nin yeni dönem Başkanı olarak seçimi kazandı.

Küresel piyasaların, Donald Trump'ın Başkanlık seçimi zaferi sonrasında negatif yönde bulunan seyrini devam ettirmesi beklenirken, altın fiyatları da tam tersi yönde hızla yükselişine devam ediyor. Küresel bazda tü piyasalar, ABD Başkanı olarak seçilen Donald Trump'ın seçim sonrasında yapacağı ilk açıklamaya odaklanmış durumda. Trump'ın yapacaı bu açıklamalar ile küresel piyasalar, yönünü belirleyecek.

Altın Fiyatları

Başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın kazanması üzerine altının gram fiyatı 135.33 TL civarında alınırken, 135.34 TL'ye kapalı çarşıda satışa sunulmaktadır.

Kapalı çarşıda çeyrek altının alış fiyatı ise 216.53 TL olarak belirlenirken, çeyrek altın 221.95 Tl'ye satışa sunulmaktadır.Yarım altın, 433.06 TL'ye alınırken, 443.89 TL'ye satışa sunulmaktadır. Cumhuriyet altını ise 865.44 TL'ye alınırken, 878.52 TL'ye satılmaktadır.

Döviz Kuru

Son günlerde sürekli olarak yukarı yönde seyir eden döviz kurları ise ABD seçim sonuçları sonrasında düşük miktarda artış gösterdi. Serbest piyasada dolar 3.19 TLseviyesinde seyrederken, euro 3.57 TL, İngiliz Sterlini ise 3.98 TL sevilerinde bulunuyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.