Döviz ve Altın Piyasası Haftaya Nasıl Başladı? (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Başkanlık seçimlerinden sonra yükselişe geçen dolar ve altın fiyatlarında son durum haberimizde.

Yayınlanma:
Döviz ve Altın Piyasası Haftaya Nasıl Başladı? (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Piyasalarda son durum nedir? Altın fiyatları ve döviz kurları haftaya nasıl bir başlangıç yaptı?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın zaferi ile sonuçlanan ABD Başkanlık seçimleri sonrasında altın ve dolar fiyatları biranda yükselmeye başlamıştı. Trump'ın Başkanlığa gelmesinin ardından dolar diğer tüm para birimleri karşısında değer kazanmaya başlarken bu akıma TL'de dahil oldu.

Geçtiğimiz hafta başlangıcında, politik gelişmeler ve ABD Başkanlık seçimleri sonrası zirveyi gören dolar 3.30 seviyesine kadar yükselmişti. Son zamanların en yüksek seviyesine ise hafta içinde Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanının açıklaması sonrasında çıktı. Bu açıklama sonrasında 3.39' a kadar yükselen dolar, haftayı bu seviyede kapattı.

Piyasaların işleme başladığı Pazartesi günü ise tüm gözler yine dolar/Türk Lirası parametresine çevrilmişti. Piyasaların açılmasından sonra ise dolar yatay seyrini sürdürdü ve 21 Kasım gününü 3.37402'den kapattı. Euro ise günü 3.58'den kapattı.

Altın Fiyatları

Altın fiyatları ise Trump'ın Başkan seçilmesinden sonra biranda yükselmiş olmasına rağmen, sonrasında izlenen politikalarla düşmüştü. Ancak önceki hafta sonunda tekrar yükselen altın fiyatları haftayı yüksek seviyelerde kapattı. Piyasaların açıldığı 21 Kasım günü ise altın fiyatları yatay seyrini sürdürdü. Kapalıçarşıda altının gramı 131 TL'den işlem görürken, çeyrek altın 210 TL'ye alınıp, 215 TL'ye, yarım altın 421 TL'ye alınıp 431 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 873 TL'ye alınıp 886 TL'ye satışa sunulmaktadır.

EKK'nın Toplanma Kararı ile Dolar Düştü

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) yarın yeniden döviz kurları gündemi ile toplanacağı haberi ardından inişe geçen dolar 3.35 lira düzeyine kadar çekildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bugün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamaya göre, Cuma günü döviz kurunda yaşanan yükselişin değerlendirildiği EKK toplantısından sonra yarın da saat 1330'da düzenlenecek yeni toplantıda aynı konu ele alınacak.

EKK, Cuma günü de Yıldırım başkanlığında, ilgili bakanlar ve üst düzey ekonomi bürokratlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirmiş, toplantı sonrasında Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekonomik gelişmeleri yakından izlemekte olan Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı konusunda gereken tedbirleri alacağı belirtilmişti.

Cuma günü 3.4080 ile tarihi zirvesini gören kur bugün 3.3815 civarında işlem görürken EKK'nın yeniden toplanacağı haberinin ardından ve küresel piyasalardaki toparlanmanın da desteğiyle 3.3520'ye kadar geriledikten sonra 3.36 lira dolayında hareket etmeye başladı.

Geçen haftanın son günü 3.6011 lira ile zirve yapan euro da, buün 3.57 - 3.58 lira aralığında işlem gördü.

Gündem haberlerinden, piyasalardan, altın fiyatlarından, son dakika gelişmelerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.