Dövizdeki Artış Sürecek mi , Yükseliş Nasıl Önlenir? (Döviz Kuru Neden Bu Kadar Yükseldi?) | SON DAKİKA

Dolar ve Euro'da son günlerde meydana gelen ciddi yükseliş tedirginliğe yol açtı. Peki piyasalar neden bu kadar yükseldi. Döviz piyasasındaki yükseliş nasıl önlenir? Ayrıntılar 5haber.com'un özel haberinde.

Yayınlanma:
Dövizdeki Artış Sürecek mi , Yükseliş Nasıl Önlenir? (Döviz Kuru Neden Bu Kadar Yükseldi?) | SON DAKİKA

Türkiye'de piyasaların son günlerde yukarı yönde seyretmesi, tüketicileri ve yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor. Peki piyasalar neden bu duruma geldi. Döviz kuru ve altın fiyatlarının ciddi rakamlara yükselmesinin nedeni nedir? İşte son dönemde piyasaların etkilendiği gelişmeler ve piyasaların bu kriz durumundan çıkması için yapılması gerekenler.

Döviz Kurundaki Artış

# Döviz piyasası, ABD Başkanlık seçimleri sonrasında küresel piyasalarda değer kazanmaya başlayınca Türkiye'de bu durumdan etkilendi ve son dönemlerin en ciddi yükselişi gerçekleşti. Öte yandan Avrupa Parlamentosu tarafından alınan Türkiye-AB ilişkileri askıya alınsın kararı da döviz kurlarının TL karşısında değer kazanmasına neden oldu.

# Politik gelişmelerde sürekli meydana gelen belirsizlik ve anayasa ile Başkanlık Sistemi tartışmaları dövizin yukarı yönde seyretmesini sağladı.

# 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınan OHAL kararının ikinci kez uzatılması ve terör olayları nedeniyle oluşan güvenlik endişeleri nedeniyle döviz kuru yükselişini sürdürdü. Bu nedenle piyasaların takip ettiği en önemli gelişmelerden biri olan OHAL'ın bir an önce sona ermesi ve terör operasyonlarının nihayete ermesi, rahat bir nefes alınmasını sağlayacaktır.

# Döviz kurunun artışındaki bir diğer etmen ise Aralık ayı toplantısında Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz artışına gitmesi olarak karşımıza çıkıyor.

# Güvenlik endişesi nedeniyle ülkemizde turizm sezonunun diğer yıllara göre durgun geçmesi bir diğer etken olarka karşımıza çıkıyor.

Ekonomi haberlerinden, piyasa haberlerinden, son dakika haberlerinden, politika haberlerinden, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.