El Bab'da Kütahyalı Piyade Komando Uzman Onbaşı Selman Çelik Şehit Oldu

Fırat Kalkanı Harekatında terör örgütü DEAŞ'ın hain saldırısı sonucu 23 yaşındaki Kütahyalı Piyade Komando Uzman Onbaşı Selman Çelik şehit oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
El Bab'da Kütahyalı Piyade Komando Uzman Onbaşı Selman Çelik Şehit Oldu

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatında El Bab'da yürütülen operasyon sırasında terör örgütü DEAŞ'ın tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle Piyade Komando Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Selman Çelik'in şehit olduğu haberi, Kütahya'da oturan yakınları yasa boğuldu.

Bekar olan Uzman Onbaşı Selman Çelik'in şehit olduğu haberini, Meydan Mahallesi Şehit Ömer Sokak'ta oturan ve bir pazarlama şirketinde çalışan babası Süleyman Çelik'e askeri yetkililer verdi. 4 katlı apartmanın 2'inci katında oturan şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı.

Şehidin çocukluk arkadaşı olan ve gazete dağıtıcılığı yapan İsmail Söyler "Selman ile 2 yıl birlikte çalıştık. Kendisi gönüllü olarak vatana hizmet etmek için askerliği seçti. Askerlik mesleğini seviyordu. Ruhu şad olsun. En son telefonla görüştüğümüzde bana 'İyi ki asker olmuşum' dedi" diye konuştu.

İki Şehidin Cenazesi Gaziantep'e Getirildi

Suriye'nin El Bab kentinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan 2 askerin cenazesi helikopterle Gaziantep'e getirildi.

Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesindeki piste inen helikopterden alınan şehit askerlerin cenazeleri hazır bekletilen ambulanslara taşındı ve otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Şehitlerin cenazelerinin yapılacak otopsi işlemlerinin ardından yarın memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, seçim haberlerinden, kamu haberlerinden, Türkiye haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i, takipte kalın.

5haber.com  |  Kütahya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.