Emekli Promosyon Ödemeleri Görüşmelerinde Sona Gelindi

Emeklilere verilmesi planlanan promosyon ödemeleri için görüşmelerin sonuna gelindi. İşte promosyon ödemesinin detaylar.

Yayınlanma:
Emekli Promosyon Ödemeleri Görüşmelerinde Sona Gelindi

Milyonlarca emekli vatandaş tarafından sabırsızlıkla beklenen promosyon ödemeleri için geri sayımın bitmesine kısa bir süre kaldı.

11 Milyonun üzerinde emekli tarafından sabırsızlıkla beklenen promosyon ödemelerinde artık son rötuşlar tamamlandı ve son aşamaya gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen süreç nihayet sona eriyor ve 11 milyonun üzerinde emekli, promosyon ödemelerine kavuşuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamalarına göre, Bankalar tarafından emeklilere verilecek olan promosyon ödemesi tutarları netlik kazanmaya başladı ve ödemelerin gerçekleşmesi için son çalışmalar yapılıyor.

3 Yıllık Sözleşme

Bankalar tarafından verilecek olan promosyon ödemelerinde istenen en önemli şart ise, promosyon ödemesi alacak olan emeklinin 3 yıl boyunca maaşını promosyon ödemesi yapacak olan banka üzerinden alması isteniyor.

450 - 900 TL'lik Dilimlerle Ödeme Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütülen sürecin pazarlık aşamasının uzun olmasından dolayı uzadığı belirtilirken; pazarlık sonucu Bankalar tarafından emeklilere 450-900 TL arasında bir ödeme yapacağı ve bu ödemeleri iki dilim üzerinden vermesi bekleniyor.

Sürecin sona ermesi ve promosyon ödemelerinin yapılmasını bekleyen emekliler ise ne kadarlık promosyon ödemesi alacağını merakla beklemeye başladı.

Daha önceden konu ile ilgili yapılan açıklamalarda maaşa göre ödeme yapılacağı ve yüksek maaş alan emekliye yüksek promosyon, düşük maaş alan emekliye de daha az ödeme yapılacağı belirtilmişti. Açıklanan son verilere göre en düşük promosyon ödemesi alacak olan emekli, 450 TL alacak. Yapılan açıklamada promosyon ödemelerinin ödenme tarihi açıklanmadı ancak, ödemelerin kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

5haber.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.