Emeklilere Promosyon Ödemesi Yılan Hikayesine Döndü

Türkiye Kamu-Sen tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan İsmail Koncuk, emeklilere verilmesi planlanan promosyon ödemeleri meselesinin yılan hikayesine döndüğünü ve bunun yeteri kadar ciddiye alınmadığını belirtti. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Emeklilere Promosyon Ödemesi Yılan Hikayesine Döndü

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendikanın düzenlediği istişare toplantısında emekli promosyon ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Kamu-Sen Denizli Şubesi'nin her ay düzenlediği istişare toplantısı, Genel Başkan İsmail Koncuk ve konfederasyona bağlı sendika genel başkanlarının da katılımıyla Deda Düğün Salonu'nda yapıldı.Düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamasında asgari ücret konusuna değinen Koncuk, emekli promosyon ödemelerine de değindi.

Emeklilerin merakla bekledikleri promosyon konusuna değinen Genel Başkan Koncuk, işçi emeklileriyle birlikte yaklaşık olarak 10 milyon civarında emekli vatandaşın olduğunu belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, yıllardır emeklilere promosyon konusunda çalışma yaptığını söylemesine karşın emeklilerin sendikalara üye olma hakkı olmadığı için sahipsiz bırakıldığının altını çizdi. 10 milyon sayılık emekli kitlesinin büyük bir kitle olduğunu ve promosyon konusunun ciddiye alınmadığının altını çizen Genel Başkan Koncuk, "Bu konuda bankaları sıkıştırmak lazım. Havadan sudan her şeyden para kazanan bankaların, bu 10 milyonluk emekli kitlesinin maaşını vermekten dolayı bir bedel ödemesi bir mecburiyettir. Hükümet ne yapacak ne edecek bunu başaracak. 'Efendim bankalar düşük para veriyormuş' olmaz. Üzülerek söylüyorum ama burada işi ciddiye almamak gibi bir anlayış görüyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu büyük kitlenin promosyon konusunu bankalar arasında bir rekabet oluşturma haline dönüştüremiyorsa bunun da hesabını vermek durumundadır. Emeklilere promosyon konusu hala çözülmemiştir, yılan hikayesine dönmüş bir durumdur" sözlerini söyledi.

5haber.com  | Denizli

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.