Emniyet ve İçişlerinde FETÖ Operasyonları: 12 Bin 801 Polis Açığa Alındı

FETÖ'ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 12 bin 801 polis ile 37 İçişleri personeli açığa alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Emniyet ve İçişlerinde FETÖ Operasyonları: 12 Bin 801 Polis Açığa Alındı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen 90 günlük OHAL sonrası terör örgütü FETÖ'ye yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Ülke genelinde devam eden operasyonlarda FETÖ üyesi oldukları tespit edilen kamu çalışanları açığa alınmakta ve haklarında idari ve hukuki soruşturmalar açılmaktadır. Bu kapsamda önceki gün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bazı açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada OHAL'in 90 gün daha uzatılması kararı açıldı. Buna göre 21 Temmuz'da başlayan, 19 Ekim günü tamamlanması planlanan ve 90 gün olarak belirlenen OHAL süresi, önceki hafta düzenlenen MGK toplantısında alınan tavsiye kararı sonrasında 90 gün daha uzatıldı. Yapılan açıklamada ise kamudan açığa almaların ve ihraçların devam edeceği belirtildi.

12 Bin 801 Polis Açığa Alındı

Devam eden FETÖ soruşturması kapsamında bugün yapılan son dakika açıklamasında 12 bin 801 polisin açığa alındığı belirtildi. Bu kapsamda açığa alınan polislerin çoğunlukta olduğu iller ise şu şekilde açıklandı: Ankara'da bin 350, İstanbul'da 760, Diyarbakır'da 650, İzmir'de 570, Hakkari'de 350, Bitlis'te 278, Siirt'te 278, Bursa'da 267, Konya'da 203,  Kocaeli'de 145, Van'da 95, Samsun'da 90, Çanakkale'de 38 ve Manisa'da 28 olarak açıklandı. Açığa alınan polisler arasında 2 bin 523'ü rütbeli ve amir olarak açıklandı.

Öte yandan yapılan açıklamada terör örgütü FETÖ'ye yönelik devam eden operasyonların İçişleri Bakanlığında da başladığı ve Bakanlık bünyesinde çalışmakta olan 37 personelinde açığa alındığı belirtildi.

Açığa alınan emniyet ekipleri ile kamu personelleri hakkında yapılacak olan incelemeler sonrasında ise meslekten ihraç edileceklerin listesinin belirleneceği açıklandı.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.