En Az Lise Mezunu 7 Bin Bekçi Alımı Yapılacak (Başvurular Ne Zaman , Başvuru Şartları)

İstihdam seferberliği kapsamında alınan kara ile vatandaşların can ile mal güvenliğini korumak ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak için sözlü ve yazılı sınav ile en az lise mezunu 7 bin bekçi alımı yapılacağı belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
En Az Lise Mezunu 7 Bin Bekçi Alımı Yapılacak (Başvurular Ne Zaman , Başvuru Şartları)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlatılan istihdam seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce kurum ve kuruluş, yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapacaklarını duyurdu.

Son dönemlerde işsizlik oranlarının ciddi miktarda artması sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan, personel alma konusunda cimri davranan kuruluşlara seslendi ve istihdam seferberliği başlattı. Dönem dönem bu çağrıyı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çağrıdaki ciddiyetini belirtmek üzere bu işi bizzat takip edeceğini belirtmişti.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan son dakika bilgilerine göre, çarşı ve mahallede halkın can ve mal güvenliğini sağlamak adına kolluk kuvvetlerine yardım etmesi amacıyla 'Çarşı ve Mahalle Bekçisi' alımı yapılacağı öğrenildi. Hürriyet'te yer alan habere göre, mevcut bulunan 5 bin 392 kadro sayısının kademeli olarak arttırılması planlanıyor. İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere 7 bin bekçinin alınacağı belirtildi.

Başvuru Şartları

# Türk vatandaşı olması,

# Lise ve dengi okul mezunu olması,

# Başvuru yapılan illerde en az bir yıl ikamet etmeleri,

# 30 yaşından yukarı olmamaları,

# Görev yapmaya engel bir hastalığı bulunması,

# Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama gibi şartlar aranmaktadır.

Belirtilen şartları taşıyan adaylar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak. Sözlü sınava tabi tutulan adaylar, daha sonra ise yazılı sınava girecek. İki sınavdan alınan notlar ile asil yedek listesi açıklanacak ve adaylar göreve çağrılacak.

Bekçi Alım ilanlarından ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.