En Az Lise Mezunu 700 Bekçi Alımına Yoğun Başvuru

İstanbul Valiliği tarafından yayımlanan 700 bekçi alımı ilanına 2 binden fazla kişi başvuruda bulundu. İşte ilanın detayları.

Yayınlanma:
En Az Lise Mezunu 700 Bekçi Alımına Yoğun Başvuru

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 700 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başvurular geçtiğimiz hafta başladı. Vali Vasip Şahin şu ana kadar bekçilik için 2 bine yakın başvuru olduğunu söyledi. Şahin, "Bu biraz da mahalleliden gelen talep. Yani 'Biz gece bekçimizin sesini duymak istiyoruz, bekçimizin düdüğünün bize verdiği güven ve huzurla yataklarımızda daha rahat uyuyoruz' talebinin bir nebze karşılanmasıdır bu" dedi.

BAŞVURUDA SON GÜN 25 ŞUBAT

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 16 Şubat Perşembe günü başvuruları başlayan İstanbul'a bekçi alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Vasip Şahin, "İstanbul'a ilçelerde çalışmak üzere 700 bekçi alınacak ve bunun başvuruları başladı. 25 Şubat'ta başvurular sona erecek. Burada şuna özellikle dikkat ettik; birincisi en az bir yıldır İstanbul'da yaşıyor olması, ikincisi başvurduğu ilçede çalışacak olması. Bunlara özellikle dikkat etmeye çalıştık. Çünkü birden çok ilçeye başvurduğunda ilçeler arasında müracaat dengesizliği ya da çakışmalar fazla olacaktı. Yine İstanbul'u tanıyor olması İstanbul'un caddesini, sokağını biliyor olması da görev yapacak olan personelimiz açısından bir gereklilik ve avantaj olarak düşünüldü. Bekçilik mahallemizdeki tarihi unsurlardan birisi. Mahallenin, sokağın her şeyini bilen, oradaki insanları tanıyan, birebir onlarla muhatap olan ve dolayısıyla oradaki güvenlik algısı ile ihtiyacını en yakından bilen insan olması hasebiyle önemli bir görev ifa ediyordu. İnşallah bundan sonra da yine İstanbul'da sokak ve mahalle aralarında tekrar bekçilerimizi vatandaşlarımız görecekler" diye konuştu.

İLANIN TÜM DETAYLARI İÇİN TYIKLAYIN

"MAHALLELİDEN GELEN TALEP"

Şu ana kadar bekçilik için 2 bine yakın başvurunun olduğunu belirten Vali Şahin, "Şu anda kadrolarımızda bekçi olarak görev yapanlar var. Bekçilik için bir süre alım yapılmadı. Tekrar alınma ihtiyacı doğdu. Bu biraz da mahalleliden gelen talep. Yani 'Biz gece bekçimizin sesini duymak istiyoruz, bekçimizin düdüğünün bize verdiği güven ve huzurla yataklarımızda daha rahat uyuyoruz' talebinin bir nebze karşılanmasıdır bu" dedi.

"POLİSİMİZİN KULLANDIĞI BİRÇOK YETKİYİ BEKÇİLERİMİZ DE KULLANABİLMEKTEDİR"

İlk etapta 700 bekçi alımının yeterli olduğunu ilerleyen zamanlarda da ihtiyaca göre değerlendirmeler yapılabileceğini söyleyen Vali Vasip Şahin, "Yetkileri, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu var orada sayılmıştır. Hemen hemen polisimizin kullandığı birçok yetkiyi bekçilerimiz de kullanabilmektedir" ifadesini kullandı.

"NET RAKAM VERMEK DOĞRU OLMAZ"

Vali Şahin bekçi maaşlarıyla ilgili ise, "Maaşla ilgili şu anda net rakam vermek doğru olmaz; ama normal devlet memuriyeti karşılığı alacakları maaştır en azından" şeklinde konuştu.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.