En Yeni Resimli ve SMS Cuma Mesajları 26 Ocak 2018 (WhatsApp Cuma Mesajları)

Müslüman Alemi tarafından mübarek olarak kabul edilen Cuma günü geldi. Cuma gününde sevdiklerinize ve yakınlarınıza telefondan veya sosyal medyadan gönderebileceğiniz en güzel ve anlamlı resimli cuma mesajları yazımızda.

Yayınlanma:
En Yeni Resimli ve SMS Cuma Mesajları 26 Ocak 2018 (WhatsApp Cuma Mesajları)

Bugün İslam alemi tarafından haftanın en mübarek günü olarak kabul edilen cuma günü.

Müslümanların bugün en çok araştırdığı konulardan biri de resimli cuma mesajları. İşte sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel ve anlamlı resimli cuma mesajları.

# Rahmeti ve mağfireti bol Rabbım, mübarek cuma gününde tüm dualarınızı kabul ve makbul eylesin.

# Özel günler dostların varlığı ile, mübarek geceler duaların samimiyeti ile, cuma günleri de Müslümanların bir araya gelmesi ile değer kazanır. Cumanız mübarek olsun.

# Ömrünüze ömür katılsın, gönlünüzde meltem rüzgarları essin, bu mübarek cuma gününde melekler dört bir yanınıza doluşsun, gönülleriniz huzur, dertleriniz derman, kalbiniz uhuvvetle dolsun. Hayırlı cumalar.

# "O günde öyle bir saat vardır ki, Müslüman bir kul o saatte Allah'tan hayırlı bir şey dilerse Allah onun isteğini verir" Hadisi Şerif. Dualarda buluşmak dileği ile.

# Selam ve duaların en güzeli sizlerin üzerine olsun. Allah Cumanızı kabul ve makbul eylesin.

# Makbul ibadet için ihlaslı olmak gerek. elbet, işe yaramaz ve içi boş bir çekirdek. Cumanız mübarek olsun.

# Rahmet bulutları üzerinize olsun, dua damlaları gönlünüze dolsun, dualarınız kabul ve makbul olsun. Hayırlı cumalar.

# Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı günlerden olan Cuma gününüz mübarek olsun.

Cuma Namazı İle İlgili Hadis-i Şerifler

# Melekler Cuma günü cami kapılarında, yanlarında defter olduğu halde oturur ve gelenleri birinci, ikinci, üçüncü… diye yazarlar; hatip hutbeye çıkınca defteri kapatırlar. (C.1,S.100/9)

# Kim her cuma günü bir defa ana babasının veya ikisinden birisinin kabrini ziyaret ederse Allah onu mağfiret eder ve salihlerden yazar.” (Hadîs-i Şerîf, Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr)

# Dört gün var ki, gecesi gündüzü gibi, gündüzü de gecesi gibidir. Allah o günlerde yemin verenin isteğini geri çevirmez, insanları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nâil olurlar. Bunlar: Kadir gecesi ve sabahı; Kurban arefesi ve sabahı; Berat gecesi ve sabahı; Cuma gecesi ve sabahıdır. (C.1,S.69/9)

# Dört kişinin defteri yeniden başlar: Hasta, iyileştiğinde; müşrik, Müslüman olduğunda; mağfiret ümit eden kimse, Cuma’dan döndüğünde; hacı, hacdan döndüğünde…(C.1,S.69/10)

# Kıyamet yaklaştığında zamanın akışı hızlanır; sene, ay gibi; ay, hafta gibi olur. Cuma’dan Cuma’ya olan vakit de, hurma dalının yaprakları ile birlikte ateşte yanması gibi kısalır. (C.1,S.33/9)

# Her Cuma gecesi Ademoğullarının ameli Allah’a arz olunur. Bunlardan akrabası ile alakayı kesenin ameli kabul olunmaz. (C.1,S.115/6)

# Cuma günü duaların kabul olunduğu vakti, ikindi namazı ile, güneşin batması arasında arayın. O vakit, bu kadar (yani elini kapayıp açıncaya kadar)dır. (C.1,S.6/12)

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.