Eskişehir ve Konya'da FETÖ Operasyonu: 16 Öğretmen Gözaltında , 10 Akademisyen Tutuklandı

Darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmasında Eskişehir'de 16 öğretmen gözaltına alınırken, Konya'da 10 Akademisyen tutuklandı.

Yayınlanma:
Eskişehir ve Konya'da FETÖ Operasyonu: 16 Öğretmen Gözaltında , 10 Akademisyen Tutuklandı

Darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında örgütün kamudaki ve sivildeki yapılanmasına yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Eskişehir'de devam eden soruşturmada 16 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, yapılan incelemeler sonucu şüpheli oldukları tespit edilen 16 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararının verilmesinin ardından Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. FETÖ/PYD soruşturması kapsamında, daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden uzaklaştırılan 16 öğretmeni eş zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan öğretmenler sorgulanmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Konya'da Akademisyenler Tutuklandı

Konya'da devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 akademisyenden 10' u hakkında tutuklanmaları kararı verildi. 10' u hakkında ise serbest bırakılmaları kararı verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma tüm titizliği ile devam ediyor. Soruşturma kapsamında Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversiteyeni'nde görevli 23 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Geçen 22 Kasım günü daha önce belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarından kadınların da bulunduğu 20 akademisyen gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 8'i adli kontrol kararı olmak üzere 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

Gündem haberlerinden, son dakika gelişmelerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5Haber.com  | Eskişehir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.