Evet Standı Açanlara Saldıran, Broşürleri ve Başörtüsünü Yırtan CHP'li 2 Kadın Adliye'de

Antalya'da yaşanan olayda, iddialara göre AK Partililerin açtığı evet standına saldıran, evet broşürünü yırtan ve AK Partili kadınlarla arbede yaşayarak kadınların başörtüsünü yırtan CHP'li 2 kadın adliyeye sevk edildi. İşte yaşanan olayın detayları.

Yayınlanma:
Evet Standı Açanlara Saldıran, Broşürleri ve Başörtüsünü Yırtan CHP'li 2 Kadın Adliye'de

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde 16 Nisan'daki halk oylaması için 'evet' standı açan Ak Parti Gençlik Kolları üyesi 2'si kadın 3 kişiye saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan CHP'li 2 kadın, adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Caddesi'nde 'evet' standı açan Ak Parti Muratpaşa Gençlik Kolları'na üye kadınlar Y.K., N.Ş. ile erkek üye S.A., dün saat 17.00 sıralarında R.K. ile kızı Z.Ö.'ye 'evet' broşürü verdi. İddiaya göre CHP'li olan R.K. ve Z.Ö. broşürü yırtarak attı. Bunun üzerine iki taraf arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar arasında arbede yaşandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri grubu ayırdı. Karşılıklı şikayetler üzerine taraflar Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü. Tartaklandıklarını iddia eden iki grup da sağlık kontrolünden geçirildi.

İki Tarafta Şikayetçi Oldı

Y.K., N.Ş. ile S.A., polisteki ifadelerinde 65 yaşındaki R.K. ve 38 yaşındaki Z.Ö.'nün kendilerine saldırdığını ve kendilerine hakaret ettiğini iddia etti. R.K. ve Z.Ö. ise ifadelerinde bu iddiaları kabul etmeyerek karşı grubun kendilerine hakaret ettiğini, saldırdığını söyledi.

İlk ifadelerinden sonra taraflar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Y.K., N.Ş. ile S.A. buradaki işlerinden sonra serbest bırakılırken R.K. ve kızı Z.Ö. ise 'Halkı kin ve nefrete sürüklemek' suçundan bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

Emekli R.K. ile kızı Z.Ö.'nün 16 Ocak 2014 tarihinde de Antalya'da Ak Parti'li belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ve haklarında işlem yapıldığı belirtildi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Geldi

Antalya'da referandum çalışması yaptığı sırada konuyu öğrenen ve ilk gündeme getiren Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara insan denmez. 'Hayır' çalışmanı git başka yerde yap" diye tepki göstermişti.

Polis merkezine gelerek konuyla ilgili bilgi alan Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir, "Bu ilk olay değil. Biz bunu saldırıyı kınıyoruz. Hala 21'inci yüzyılda insanların kılık ve kıyafetlerini eleştiren zihniyeti anlamadım ve anlayamıyorum" dedi.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç ise, "Bu basit bir saldırı değil. Ellerindeki broşürler yırtılmış, yüzlerine atılmış. Türbanlı arkadaşımızın türbanı yırtılmış ve başına bir darbe de almış. Bir de tokat yemiş" diye konuştu.

Yırtık Broşürün Fotoğrafı Sosyal Medyada

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ise bugün sosyal medya üzerinden açıklama yaparak olayı kınadı. Stand görevlisine ait yırtık başörtü fotoğrafını paylaşan İl Başkanı Sümer, "Bu çağda, bu zamanda üstelik ülkemizin içerisinden geçtiği onca sıkıntılı süreçlerden sonra sözde laik geçinen ve laikliği milletin kılık kıyafetine müdahale olarak gören kişilerin gerçekleştirdiği bu saldırı asla kabul edilemez"" dedi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.